Επίσημο: Το Ηνωμένο Βασίλειο μπλοκάρει τη Huawei από τα δίκτυα 5G

Δυσάρεστα τα νέα για τη Huawei από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση της χώρας ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της και αποφάσισε επίσημα σήμερα ότι θα μπλοκάρει οριστικά την κινέζικη εταιρεία από τα δίκτυα της. Για την ακρίβεια, απαγορεύει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών να αγοράσουν εξοπλισμό 5G απο τη Huawei από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενώ έχουν περιθώριο μέχρι το 2027 για να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά οτιδήποτε προέρχεται από τη Huawei από τα υπάρχοντα 5G δίκτυα και υποδομές τους.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από τις πολύμηνες και έντονες πιέσεις των ΗΠΑ με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια. Η αρχική στάση του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν πως θα επιτρέψει τη χρήση εξοπλισμού 5G της Huawei σε ένα κάποιο ποσοστό και όχι σε κρίσιμα σημεία των υποδομών. Σημειώστε, επίσης, ότι το μπλοκάρισμα καλύπτει και το ευρυζωνικό hardware της Huawei, με τους παρόχους να έχουν χρονικό περιθώριο 2 ετών για την αντικατάσταση του.

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα 2G, 3G και 4G, η κυβέρνηση τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεθεί από αυτά ο εξοπλισμός της Huawei, μιας και το μπλόκο των ΗΠΑ σχετίζεται μόνο με τις νέες τεχνολογίες (θέατρο του παραλόγου δηλαδή…). Μεγάλοι κερδισμένοι από αυτό το “ξήλωμα” είναι οι Ericsson και Nokia, μιας και σε αυτές θα στραφούν οι πάροχοι της χώρας για την αντικατάσταση του εξοπλισμού της Huawei.

[via]

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *