Επίσημη παρουσίαση στις 23 Μαρτίου με βελτιωμένη κάμερα από τη Hasselblad!


Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η OnePlus ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με τη θρυλική Hasselblad για την ανάπτυξη των καμερών που θα βλέπουμε στις συσκευές της και τόνισε πως θα επενδύσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια για την εξέλιξη τους. Παράλληλα, η εταιρεία αποκάλυψε πως η παρουσίαση του OnePlus 9 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2021!

Ξεκινώντας από τη συνεργασία με τη Hasselblad, αυτή την περίοδο οι δύο εταιρείες εργάζονται επάνω σε βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό (π.χ. για τη ρύθμιση των χρωμάτων και την ευθυγράμμιση του αισθητήρα) και σκοπεύουν να επεκταθούν σε περισσότερους τομείς στο κοντινό μέλλον. Ήδη από το OnePlus 9 θα δούμε μια νέα χρωματική επιλογή που ονομάζεται Natural Colour Calibration για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και αληθοφάνεια στην απόδοση των χρωμάτων στις λήψεις. Το συγκεκριμένο χρωματικό προφίλ θα αποτελέσει το πρότυπο για τα μελλοντικά smartphones της εταιρείας.

Μια άλλη προσθήκη θα είναι το νέο Hasselblad Pro Mode που θα φέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία των smartphones διόρθωση της θέσης του αισθητήρα και η OnePlus ισχυρίζεται πως θα προσφέρει ανεπανάληπτη ακρίβεια και φυσικότητα. Το περιβάλλον χρήσης θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να δημιουργεί την αυθεντική αίσθηση των καμερών Hasselblad, ενώ θα υπάρχουν πολλές έξτρα ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες φωτογράφους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ OnePlus και Hasselblad, θα δημιουργηθούν 4 νέα μεγάλα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δύο κέντρα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία. Στόχος να εξερευνηθούν νέοι τρόποι βελτίωσης των mobile καμερών και να εξεταστούν καινοτόμες λύσεις απεικόνισης, όπως πανοραμικές λήψεις με γωνία θέασης 14°, η τεχνολογία T-lens για ταχύτατη εστίαση στην εμπρόσθια κάμερα και οι φακοί freeform που θα δούμε για πρώτη φορά στη σειρά OnePlus 9 για εξάλειψη των αλλοιώσεων στις υπερευρυγώνιες λήψεις.

Σε ό,τι αφορά τη σειρά OnePlus 9, αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιείται ο αισθητήρας Sony IMX789 σε ειδικά τροποποιημένη έκδοση με υποστήριξη 12-bit RAW για έως 64 φορές περισσότερα χρώματα σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Θα προσφέρουν πολλές περισσότερες επιλογές επεξεργασίας μετά τη λήψη, βελτιωμένη απόδοση HDR, υποστήριξη 4K video στα 120fps και 8K video στα 30fps.

Από προηγούμενες διαρροές φημολογείται ότι το OnePlus 9 / 9 Pro θα διαθέτει οθόνη 6.55”/ 6.7” AMOLED ανάλυσης FHD+ και με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 888, επεξεργαστή γραφικών Adreno 660 GPU, 8GB/12GB μνήμη RAM LPDDR5, 128GB/256GB/512GB αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και τριπλή κάμερα 50MP + 20MP ultrawide + 12MP telephoto, λειτουργικό σύστημα OxygenOS βασισμένο στο Android 11 και μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh με φορτιστή 65W (συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο), υποστήριξη ασύρματης φόρτισης σε ισχύ 30W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *