Απόλαυση το χωριό με απίθανη θέα από ψηλά – News.gr

Απόλαυση το χωριό με απίθανη θέα από ψηλά – News.gr


Πού βρίσκεται και ποιους άλλους ταξιδιωτικούς θησαυρούς μπορείτε να ανακαλύψετε στον Πάρνωνα

Απαραίτητη είναι η αποτοξίνωση από την καθημερινότητα της πόλης και το Φθινόπωρο ενδείκνυται για… ψαγμένες επιλογές. Η Πελοπόννησος είναι μια επιλογή αγαπημένη όλες τις εποχές του χρόνου. Τα χωριουδάκια της είναι ό,τι πρέπει για να περάσεις καλά τις κρύες μέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Να βρεις ένα παραδοσιακό καταλύματα, να απολαύσεις τον καφέ σου δίπλα στο αναμμένο τζάκι και να ξεκουραστείς από την έντονη και απαιτητική καθημερινότητα. Και τι καλύτερο από το να βρεθείς σε ένα χωριό – μπαλκόνι με μοναδική θέα και χωρίς πολυκοσμία; Σήμερα, λοιπόν, θα σου μιλήσουμε για ένα τέτοιο και είναι το χωριό Κοσμάς!

Κοσμάς: Το χωριό με την μοναδική θέα

Ο Κοσμάς είναι ένα χωριό του Πάρνωνα για τους φυσιολάτρες και όσους αγαπούν τις αποδράσεις που προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη. Ο Κοσμάς δεν αποκαλείται τυχαία «μπαλκόνι της Κυνουρίας» μιας και αποτελεί ένα από πιο γραφικά χωριά του Πάρνωνα που προσφέρει απίστευτη θέα. Κι αυτό φυσικά συμβαίνει λόγω της περίοπτης θέσης του στα 1.150 μέτρα. Μέσα από την πυκνή βλάστηση θα διακρίνεις τα παραδοσιακά σπίτια με τα κόκκινα κεραμίδια. Θα περπατήσεις σε πλακόστρωτα και γραφικά στενά με φόντο τα δάση γεμάτα καστανιές και έλατα. Ό,τι πρέπει για να ανακαλύψεις τη φύση στα καλύτερά της, περιγράφει το exploringgreece.tv.

Απόλαυση το χωριό με απίθανη θέα από ψηλά – News.gr 1

Το χωριό Κοσμάς ανήκει στην Αρκαδία, διοικητικά αλλά έχει και στοιχεία της φύσης της Λακωνίας. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Λεωνίδιο και το εντοπίζεις εύκολα συμβουλευόμενος τους χάρτες της Google. Οι κάτοικοί του είναι πολύ φιλόξενοι και εκεί θα δοκιμάσεις και πολλές παραδοσιακές συνταγές της Αρκαδίας. Πολλοί, επίσης, δεν γνωρίζουν ότι οι παλιοί κάτοικοι, οι Κοσμίτες όπως τους λένε, ήταν αυτοί που πρώτοι στην Ελλάδα κατασκεύαζαν τα χτένια του αργαλειού από καλάμι.

Απόλαυση το χωριό με απίθανη θέα από ψηλά – News.gr 3

Απόδραση στον Πάρνωνα

Ο Πάρνωνας και τα χωριά του είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτές τις αποδράσεις που σου μένουν αξέχαστες το φθινόπωρο και το χειμώνα. Το χωριό Κοσμάς μπορεί να είναι η βάση σου για εξόρμηση αλλά σίγουρα δεν είναι το μοναδικό. Στην περιοχή, μπορείς να επισκεφθείς και το χωριό Πραστός που είναι το ελληνικό χωριό στο οποίο μιλούν… τσακώνικα! Από την πλευρά της Λακωνίας, τώρα, στον Πάρνωνα ήξερες ότι υπάρχει και το ελληνικό χωριό που έχει αντίγραφο από τις Καρυάτιδες;

Απόλαυση το χωριό με απίθανη θέα από ψηλά – News.gr 5

Κι όμως και μάλιστα είναι πολύ εντυπωσιακό. Αξίζει να το επισκεφθείς και να το δεις από κοντά μιας και έχει ιδιαίτερη ιστορία. Εξίσου όμορφο και εντυπωσιακό είναι και το χωριό Χρύσαφα, το χωριό με την καστροκκλησιά και την ιστορία των 1.000 ετών.

Υπάρχουν κι άλλα μέρη, τα οποία με χαρά θα σας υποδείξουν οι κάτοικοι, καθώς τους αρέσει να διαφημίζουν με περηφάνια την περιοχή τους.

Σχετικά Tags

χωριό Πελοπόννησος

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *