Αλυσίδα ξενοδοχείων απασχολεί αποκλειστικά ρομπότ ως υπαλλήλους

Η αλυσίδα ξενοδοχείων έχει περάσει σε… άλλα επίπεδα

Μπορεί η Ιαπωνία να ξέρει καλά από αυτοματισμούς, όσα συμβαίνουν ωστόσο στην αλυσίδα ξενοδοχείων Henn na chain μόνο συνηθισμένα δεν είναι.

Βλέπετε εδώ σε υποδέχονται ρομποτικοί δεινόσαυροι στη ρεσεψιόν και έξυπνες μηχανές σού τραγουδούν στο δωμάτιο για να αποκοιμηθείς γλυκά.

Αλυσίδα ξενοδοχείων απασχολεί αποκλειστικά ρομπότ ως υπαλλήλους 1

Αλυσίδα ξενοδοχείων απασχολεί αποκλειστικά ρομπότ ως υπαλλήλους 2

Η αλυσίδα Henn na chain, το όνομα της οποίας σημαίνει «περίεργο», διαφημίζεται ως τα πρώτα ξενοδοχεία του κόσμου με μηχανικούς υπαλλήλους.

Το πρώτο άνοιξε στο Ναγκασάκι το 2015 και την επόμενη χρονιά μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες ως το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο ξενοδοχείο του πλανήτη. Σήμερα ο αριθμός τους έχει φτάσει τα οχτώ στην Ιαπωνία, όλα με ρομποτικούς υπαλλήλους, άλλοι με ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά και άλλοι με τη μορφή δεινοσαύρων!

Αλυσίδα ξενοδοχείων απασχολεί αποκλειστικά ρομπότ ως υπαλλήλους 3

Οι δεινόσαυροι της ρεσεψιόν χειρίζονται τις κρατήσεις και επικοινωνούν με τον πελάτη σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, ιαπωνικά, κινεζικά και κορεατικά), αν και όπως παραδέχεται ο Yukio Nagai, ο ανθρώπινος διευθυντής του Hotel Maihama (το Henn na Hotel του Τόκιο), κάποιοι πελάτες βρίσκουν την εμπειρία απόκοσμη.

Αλυσίδα ξενοδοχείων απασχολεί αποκλειστικά ρομπότ ως υπαλλήλους 4

Αλυσίδα ξενοδοχείων απασχολεί αποκλειστικά ρομπότ ως υπαλλήλους 5

Ακόμα και τα ψαράκια που κολυμπούν στο λόμπι λειτουργούν με μπαταρίες, όπως και οι κάδοι απορριμμάτων. Τα ρομπότ εδώ δεν έχουν βέβαια διακοσμητικό ρόλο, αλλά λειτουργούν όλο το ξενοδοχείο, στελεχώνοντας κάθε υπηρεσία του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *