Alpha Bank: Κέρδη μετά από φόρους 86,6 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2020

Alpha Bank: Κέρδη μετά από φόρους 86,6 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2020

Alpha Bank: Κέρδη μετά από φόρους 86,6 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2020 1

Κέρδη μετά από φόρους 86,6 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων της τράπεζας, τονίζεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην ελληνική αγορά, ύψους 10,81 δισ. ευρώ με στόχο τη σημαντική μείωση του Δείκτη Καθυστερήσεων της Τράπεζας στην Ελλάδα κατά τουλάχιστον 60%, στο 13% του συνόλου του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Αναστολής καταβολής δόσεων για τους δανειολήπτες και «γενναία» παροχή νέων δανείων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε:

«Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, ο Όμιλος της Alpha Bank κινητοποίησε το δίκτυο καταστημάτων και υπηρεσιών, με στόχο την στήριξη των πελατών μας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην Ελλάδα σε αναστολές πληρωμών εξυπηρετούμενων δανειακών υποχρεώσεων ύψους 4,7 δισ., ευρώ καθώς και στη χορήγηση νέων χρηματοδοτήσεων άνω των 3,5 δισ. ευρώ σε ενήμερους πελάτες μας από την αρχή του έτους, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα παρεχόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα με εγγύηση κρατικών φορέων.

Με τον Δείκτη Κεφαλαιακής μας Επάρκειας να ανέρχεται στο 18,3%, η ικανότητά μας να χρηματοδοτούμε την οικονομία συνιστά σαφή απόδειξη της οικονομικής μας ευρωστίας και της δυνατότητάς μας να αξιοποιούμε την υψηλή ρευστότητά μας προς όφελος της κοινωνίας, σε αυτούς τους γεμάτους προκλήσεις καιρούς.»

Η Alpha Bank παραμένει «συνεπής»« το στρατηγικό σχέδιο του Νοεμβρίου 2019, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αναφορικά με το στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank o κος Ψάλτης επισήμανε ότι η διοίκηση της τράπεζας παραμένει συνεπής στο στραγηγικό σχέδιο που εκπονήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

«Η δέσμευσή μας στο στρατηγικό σχέδιο που ανακοινώσαμε τον Νοέμβριο του 2019, επιβεβαιώθηκε με την επιτυχή επανεκκίνηση, τον Ιούνιο, του Project Galaxy – της μεγαλύτερης τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Ελλάδα, ύψους 10,8 δισ. ευρώ.

Με την εντατική προετοιμασία μας, που συνεχίστηκε αδιάλειπτα και κατά την περίοδο του lockdown, έχουμε ήδη επιτύχει τους ενδιάμεσους στόχους μας, δηλαδή την εξασφάλιση της αξιολόγησης για το μεγαλύτερο τμήμα του προς τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου, την κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων (HAPS) – «κλειδώνοντας» έτσι και το κόστος της συναλλαγής – και, βεβαίως, την προσέλκυση επενδυτών διεθνούς κύρους στο τελικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας»

Αισιοδοξία για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 13%, στα τέλη του έτους.

Ως προς το ποσοστό των «κόκκινων δανειών» ο δειυθύνον σύμβουλος της Alpha Bank εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτά θα συνεχίσουν να μειώνονται: «Είμαστε βέβαιοι ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων μας στην Ελλάδα θα μειωθεί στο 13%, και μάλιστα με μία απολύτως διαχειρίσιμη επίπτωση στους κεφαλαιακούς μας δείκτες μεταξύ 250 με 280 μονάδων βάσης.»

Συντηρητική προσέγγιση των λειτουργικών αποτελεσμάτων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις που προκλήθηκαν στην οικονομία υποχρεώνει τη διοίκηση της Alpha Bank σε μια συντηρητική προσέγγιση των λειτουργικών της αποτελεσμάτων.

Ο κος Ψάλτης ανέφερε, χαρακτηριστικά, πώς «ως προς τα λειτουργικά μας αποτελέσματα, επιμένουμε σε μία συντηρητική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας πρόσθετες προβλέψεις ύψους 234 εκατ. ευρώ λόγω του Covid-19, στο α’ εξάμηνο 2020.

Η επίπτωση αυτή απορροφήθηκε από το ισχυρό αποτέλεσμα προ προβλέψεων, ύψους 645,5 εκατ. ευρώ, καθώς έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στον επαναπροσδιορισμό της κατανομής των εσόδων μας, και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τη λειτουργική μας αποτελεσματικότητα.».

Προχωρά  το σχέδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών της Alpha Bank.

Τέλος βασική επιδίωξη, με τη διαδικασία να βρίσκεται σε πληρη εξέλιξη είναι ο πλήρης ψηφιακός μετασχηματισμός της λειτουργίας και υπηρεσιών της Alpha Bank.

Το πλάνο μετασχηματισμού της τράπεζάς μας προχωρά με αποφασιστικά βήματα υπό την καθοδήγηση της ανανεωμένης διοικητικής μας ομάδας. Ένας από τους κύριους τομείς που εστιάζουμε, είναι η επιτάχυνση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, εξέλιξη που έχει ήδη τύχει θερμής ανταπόκρισης, καθώς το 90% των εγχρήματων συναλλαγών πραγματοποιούνται μέσω ψηφιακών δικτύων, την ίδια στιγμή που στους πελάτες μας παρέχεται ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους μας για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου. Η διαχρονικά υψηλή απόδοσή μας και η ισχυρή χρηματοοικονομική μας θέση, μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε μαζί την απαιτητική συγκυρία και να υπερβούμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κος Ψάλτης.

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *