5 beauty χρήσεις της μαγειρικής σόδας που θα σε ενθουσιάσουν

Μαγειρική σόδα. Την έχεις χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στην καθημερινότητά σου και κυρίως στην κουζίνα. Έχεις προσθέσει μια μικρή ποσότητα στο μείγμα για να φουσκώσει το κέικ, για να καθαρίσεις τον φούρνο ή για να απομακρύνεις την υγρασία από το μπάνιο. Αν, όμως, πιστεύεις ότι η μαγειρική σόδα χρησιμεύει μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις, κάνεις μεγάλο λάθος.

Μπορείς άνετα να κάνεις μέρος της καθημερινής beauty routine σου τη μαγειρική σόδα, μιας και αυτό το υλικό έχει τη δυνατότητα να σου «λύνει» τα χέρια τη στιγμή που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Μάθε αναλυτικά παρακάτω 5 χρήσεις της μαγειρικής σόδας που μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

#1 Στα δόντια σου

Βάλε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην οδοντόβουρτσά σου (πάνω από την οδοντόκρεμα) και θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt λεκέδες από καφέ και κρασί που έχουν παραμείνει στα δόντια σου.

δοντια σοδα

#2 Dry Shampoo

Βάλε στη βούρτσα σου λίγη μαγειρική σόδα και έπειτα χτένισε τα μαλλιά σου!

#3 Απολεπιστικό προσώπου και σώματος

Οι ιδιότητες της σόδας την καθιστούν ένα φυσικό και εύκολο απολεπιστικό προϊόν. Ανάμειξέ τη με νερό, φτιάξε ένα μείγμα και χρησιμοποίησε το για να πλύνεις το πρόσωπό σου και το σώμα σου. Στο τέλος, ξέπλυνε καλά.

kevin laminto LL1vA5sUs6g unsplash

#4 Καθάρισε τις βούρτσες σου.

Σε ένα μπολ με ζεστό νερό πρόσθεσε μια κουταλιά μαγειρική σόδα και ανακάτεψε καλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βουτήξεις μέσα τις βούρτσες και να τις ξεπλύνεις καλά. Αυτό είναι ένα επίσης καλό κόλπο και για τις οδοντόβουρτσές σου.

#5 Προετοίμασε τα νύχια σου για μανικιούρ.

Πάρε μια οδοντόβουρτσα που δε χρησιμοποιείς, βούτηξέ τη μέσα σε μαγειρική σόδα και τρίψε τα πετσάκια και τα νύχια σου για να διορθώσεις οποιαδήποτε ατέλεια.

Διάβασε ακόμα: Μόλις ανακαλύψαμε τα πιο εύκολα tips ομορφιάς με ένα πολύ οικονομικό προϊόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *