Ζαρούχλα, ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο και κρυμμένο μέσα στα έλατα

Αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας

Η Ζαρούχλα είναι μια από τις πολύ όμορφες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου, χτισμένη σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας.

Ζαρούχλα, ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο και κρυμμένο μέσα στα έλατα 1

Οι ρίζες του χωριού φτάνουν πολλούς αιώνες πίσω, αν και είναι άγνωστο το πότε γεννήθηκε ο οικισμός. Οι δύο ναοί που βρίσκονται κοντά στο χωριό, ένας του 12ου κι ένας του 13ου αιώνα, είναι οι μάρτυρες της ύπαρξης του χωριού επί Φραγκοκρατίας.

Ζαρούχλα, ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο και κρυμμένο μέσα στα έλατα 2

Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής ενώ εντυπωσιακά είναι τα πυργόσπιτα της Ζαρούχλας. Ορισμένα συντηρημένα, να συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και να διηγούνται την ιστορία του τόπου. Άλλα, παρατημένα, αποτυπώνουν το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν επίσης βυζαντινοί ναοί αλλά και εκκλησίες με βυζαντινές τοιχογραφίες.

Ζαρούχλα, ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο και κρυμμένο μέσα στα έλατα 3

Με αφετηρία την όμορφη Ζαρούχλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει και να απολαύσει την ευρύτερη περιοχή. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη λίμνη Τσιβλού αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Ζαρούχλα, ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο και κρυμμένο μέσα στα έλατα 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *