Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε ο άντρας – μυστήριο με το κίτρινο μπλουζάκι

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε ο άντρας – μυστήριο με το κίτρινο μπλουζάκι

Στην ταυτοποίηση του μυστηριώδους άντρα με την κίτρινη μπλούζα που εμφανίζεται στο βίντεο που περιλαμβάνεται στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture έχουν προχωρήσει οι Αρχές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Παραμένουν ωστόσο τα ερωτηματικά για τον ρόλο του στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην περιοχή της Ομόνοιας, καθώς φαίνεται να βρίσκεται σε όλα τα πλάνα και αποτελει ενδεχομένως τον «μάρτυρα-κλειδί» στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος άντρας έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και πρόκειται για άτομο που δραστηριοποιείται οικονομικά στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

H πρωτοβουλία «Justice For Zak/Zackie», στην οποία συμμετέχει και η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, με ανάρτησή της στο facebook αναφέρει ότι «o μάρτυρας με το κίτρινο μπλουζάκι βρέθηκε και κατέθεσε».

Είχε προηγηθεί η εξής ανακοίνωση πριν από την εξέλιξη:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκανε το ανεξάρτητο διεθνές ερευνητικό ινστιτούτο Forensic Architecture και τη μαζική ανταπόκριση του κόσμου, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που αποτελεί βασικό μάρτυρα στη δολοφονία του Zak αναγνωρίστηκε από μάρτυρες.

Παρά το γεγονός ότι οι μάρτυρες έχουν καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτουν στις αρμόδιες αρχές, η Αστυνομία δηλώνει ακόμα ότι αδυνατεί να τον εντοπίσει.

Με δεδομένο ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εντοπίσει ανθρώπους με πολύ λιγότερα διαθέσιμα στοιχεία, θεωρούμε εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι αδυνατεί να τον βρει προκειμένου να καταθέσει και να διερευνηθεί ο ρόλος του.

Ζητάμε από τις αρχές να πράξουν το καθήκον τους σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δολοφονία του Ζακ και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Forensic για την πολύτιμη συνδρομή του και τους χιλιάδες ανθρώπους που συντάσσονται με το αίτημα απονομής δικαιοσύνης. Ο αγώνας συνεχίζεται!».

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε ο άντρας – μυστήριο με το κίτρινο μπλουζάκι 1

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *