ΥΠΕΞ κατά Αγκυρας για «παράνομες ενέργειες» στην κυπριακή ΑΟΖ

ΥΠΕΞ κατά Αγκυρας για «παράνομες ενέργειες» στην κυπριακή ΑΟΖ

ΥΠΕΞ κατά Αγκυρας για «παράνομες ενέργειες» στην κυπριακή ΑΟΖ 1

Για «αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας, η οποία παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο», κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και της χθεσινής ανακοίνωσης από την πλευρά της Αγκυρας, που έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «συνιδιοκτησία» του νησιού.

«Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω έκνομες ενέργειες και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», αναφέρει το ΥΠΕΞ, που χαιρετίζει επίσης την «ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω έκνομες ενέργειες και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Ανάλογες συμπεριφορές είναι ενδεικτικές ορισμένων προθέσεων της Τουρκίας ως προς το Κυπριακό.

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με τη συμπεριφορά ενός υποψηφίου κράτους για ένταξη στην ΕΕ.

Χαιρετίζουμε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *