Υπ. Ναυτιλίας: Αναρμόδια να προκηρύξει διαγωνισμό η ΔΑΛ για το «Sea Diamond»

EUROKINISSI

Αναρμόδια να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» είναι η Δημόσια Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ), σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, το υπουργείο διευκρινίζει πως η ΔΑΛ, με βάση το Νόμο 4389/2016, δεν έχει αρμοδιότητα στους Οργανισμούς Λιμένων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο έχει παραμείνει στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου ή τελούν υπό τη διαχείριση Δημοτικών ή Κρατικών Λιμενικών Ταμείων.

«Συνεπώς, η ΔΑΛ είναι αναρμόδια να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που βρίσκεται στην Σαντορίνη», σημειώνει το υπουργείο Ναυτιλίας και επισημαίνει πως «αρμόδιος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας».  

Στο πλαίσιο αυτό, -όπως τονίζεται- αλλά και για να προστατευθεί το Ελληνικό Δημόσιο από πιθανές μεταγενέστερες απαιτήσεις εταιρειών που θα συμμετάσχουν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με επιστολή του (16.1.2020) κάλεσε τη ΔΑΛ να ακυρώσει τον διαγωνισμό.

«Το ζήτημα του “Sea Diamond” απαιτεί σοβαρότητα και κυρίως απαιτεί σεβασμό στη νομιμότητα και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο της προσωπικής ατζέντας κανενός. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα και προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η τήρηση της νομιμότητας, όσο και το δημόσιο συμφέρον», καταλήγει η ανακοίνωση.    

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *