Υπ. Δικαιοσύνης: «Φθηνή ρητορεία τρόμου» από τη ΝΔ

Υπ. Δικαιοσύνης: «Φθηνή ρητορεία τρόμου» από τη ΝΔ

Υπ. Δικαιοσύνης: «Φθηνή ρητορεία τρόμου» από τη ΝΔ 1

Δριμεία επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η κυβέρνηση, με αφορμή τη σκληρή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία έκανε λόγο για υποχώρηση της κυβέρνησης στους εκβιασμούς των κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την κυβέρνηση για «άθλια δημαγωγία» και «φθηνή ρητορεία του τρόμου», τονίζοντας ότι με «φληναφήματα για “νόμο και τάξη” παριστάνει την αμέτοχη ενός προβλήματος δεκαετιών που η ίδια δημιούργησε και δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης: 

«Η Ν.Δ. ακόμα μια φορά επιδίδεται σε μια άθλια δημαγωγία και αποδεικνύεται ανάξια των περιστάσεων. Με τη φθηνή ρητορεία του τρόμου και τα φληναφήματα για «νόμο και τάξη» παριστάνει την αμέτοχη ενός προβλήματος δεκαετιών που η ίδια δημιούργησε και δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει.

Η Κυβέρνηση, αντίθετα, δουλεύει με υπευθυνότητα και ξεκάθαρη κατεύθυνση: την ασφάλεια των πολιτών, το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό. Η Κυβέρνηση ασκεί πολιτική αρχών χωρίς εύνοιες αλλά και χωρίς εξαιρέσεις. Το ίδιο συνέβη και χθες: στο πλαίσιο μιας συνολικής απόφασης αναδιοργάνωσης της φυλακής Κορυδαλλού και λειτουργίας της ως Κατάστημα Κράτησης υποδίκων αποφασίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) η μεταγωγή πολλών κρατουμένων από και προς την Αθήνα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπέκυψε σε κανένα εκβιασμό, περί μεταγωγής εδώ και τώρα, καθώς λειτούργησε στη βάση προειλημμένων αποφάσεων για μετακίνηση κρατουμένων, η υλοποίηση των οποίων θα είναι προοδευτική σε χρόνο που ούτως ή άλλως θα ανέκυπταν για πολλούς απ’ αυτούς, επιτακτικοί λόγοι, διεξαγωγής δικών κλπ.

Δυστυχώς η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται τις αρχές ως εμμονές, ακόμα και αν πρόκειται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών. Θέλει να ξεχνάει φυσικά η Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 όταν παρίστανε την άτεγκτη και κατόπιν έτρεξε στο τέλος πανικόβλητη να νομοθετήσει ειδικά μάλιστα για την περίπτωση «Ρωμανού».

Τέλος, σημειώνουμε ότι η Ν.Δ. είναι πλήρως υπεύθυνη για την ντροπιαστική εικόνα της χώρας μας διεθνώς σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα, που είχε ως αποτέλεσμα τις απανωτές καταδίκες της Ελλάδας, τα πρόστιμα ή ακόμα και την απαξιωτική «δημόσια δήλωση» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί πλήρως τα τελευταία τρία χρόνια, χάριν στις συστηματικές προσπάθειες της Κυβέρνησης οι οποίες συνεχίζονται και θα ενταθούν τους επόμενους μήνες με επίκεντρο το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού στο οποίο εντοπίζονται ακόμη σοβαρές παθογένειες και δυσλειτουργίες σε αντίθεση με τα περιφερειακά Καταστήματα Κράτησης, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *