WhatsApp: Στο εξής θα πρέπει να είσαι 16 ετών για να χρησιμοποιείς την υπηρεσία στην Ευρώπη

WhatsApp: Στο εξής θα πρέπει να είσαι 16 ετών για να χρησιμοποιείς την υπηρεσία στην Ευρώπη 1

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας WhatsApp, η οποία προέκυψε με αφορμή την αναδιάρθρωση τους λόγω της επικείμενης εφαρμογής των κανόνων GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός των αλλαγών που αφορούν την διαχείριση των δεδομένων των χρηστών, το WhatsApp ανεβάζει και το ηλικιακό όριο για τη χρήση της υπηρεσίας.

Στο εξής, ο χρήστης θα πρέπει να έχει κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας του για να χρησιμοποιεί το WhatsApp στην Ευρώπη, από 13 που ήταν μέχρι σήμερα. Η εφαρμογή αυτού του Όρου αφορά μόνο τους Ευρωπαίους χρήστες (άρα το όριο των 13 ετών θα παραμείνει για όλο τον υπόλοιπο κόσμο), ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό με ποιον τρόπο θα γίνεται ο έλεγχος της ηλικίας του χρήστη.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών, οι Ευρωπαίοι χρήστες θα έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι είδους πληροφορίες έχουν αποθηκευτεί και θα έχουν την ευχέρεια να τις διαγράφουν. Ουσιαστικά, η WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν μια αναφορά με όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα τους.

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *