WhatsApp Gold: Το επικίνδυνο hoax επέστρεψε, μη πέσετε θύμα της απάτης

WhatsApp Gold: Το επικίνδυνο hoax επέστρεψε, μη πέσετε θύμα της απάτης 1

Οι ενημερώσεις και οι προειδοποιήσεις από τις εταιρείες ασφαλείας και την Αστυνομία είναι συνεχείς τις τελευταίες ημέρες, μιας και έχει παρατηρηθεί τεράστια αύξηση στις κακόβουλες ενέργειες που έχουν στόχο να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες και τους φόβους των έγκλειστων πολιτών λόγω του κορωνοϊού.

Αυτή τη φορά μαθαίνουμε για ένα scam που επανακυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το WhatsApp Gold, μια υποτιθέμενη premium έκδοση της δημοφιλούς υπηρεσίας για “celebrities”. Το μήνυμα αναφέρει ότι το WhatsApp Gold προσφέρει πληθώρα έξτρα λειτουργιών και συνοδεύεται από ένα link που αν το πατήσεις ξεκινά το download ενός κακόβουλου λογισμικού.

Το WhatsApp Gold είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν, αλλά επανήλθε στο προσκήνιο μαζί με άλλα παρόμοια scams λόγω της τεράστιας ανάγκης για επικοινωνία μέσω τέτοιων υπηρεσιών λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλη την υφήλιο.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Facebook έχει παραδεχθεί πως καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στην τεράστια ζήτηση των υπηρεσιών της, μιας και έχει διπλασιαστεί η χρήση των Facebook Messenger και WhatsApp για την πραγματοποίηση φωνητικών και video κλήσεων.

Να είστε, λοιπόν, πολύ προσεκτικοί όταν έρχεστε μπροστά σε τέτοια μηνύματα και αν μπορείτε να ενημερώνετε τους φίλους που σας τα προωθούν.

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *