Βρέθηκε σπείρα που γέμιζε ναρκωτικά την Ηλεία

Βρέθηκε σπείρα που γέμιζε ναρκωτικά την Ηλεία

Βρέθηκε σπείρα που γέμιζε ναρκωτικά την Ηλεία 1

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προμήθευε ναρκωτικά την Ηλεία και συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, ηλικίας 44, 34, 32 και 31 ετών, οι τρεις εκ των οποίων ήταν αδέρφια.

Ειδικότερα ο 34χρονος εντοπίστηκε να κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

  • Δώδεκα αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 21,2 γραμμαρίων,
  • Μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους 1,3 γραμμαρίων,
  • Το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και
  • Δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των τεσσάρων συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν τα εξής :

  • Τριάντα κροτίδες,
  • Ένα σπρέι πιπεριού,
  • Το χρηματικό ποσό των 715 ευρώ και
  • Πολλές συσκευές κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 31χρονος, ο οποίος διαχειριζόταν τα παράνομα περιουσιακά έσοδα καθοδηγώντας τα υπόλοιπα μέλη, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τους χρήστες – πελάτες.

Ο 34χρονος ήταν ο κύριος διακινητής των ναρκωτικών προγραμματίζοντας και πραγματοποιώντας τα ραντεβού πώλησης, ενώ ο 32χρονος τρίτος αδερφός και ο 44χρονος είχαν περιφερειακό ρόλο μεταφέροντας ναρκωτικά ή λειτουργώντας ως τσιλιαδόροι, ενημερώνοντας για τυχόν παρουσία της αστυνομίας κατά τις συναλλαγές.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και κωδικοποιημένη φρασεολογία, κατά τις συνομιλίες τους, ενώ οι τηλεφωνικές τους συνδέσεις άνηκαν σε στοιχεία τρίτων ατόμων.

Η εγκληματική οργάνωση προμήθευε συστηματικά ναρκωτικά σε 74 τουλάχιστον χρήστες της περιοχής, ενώ τα κέρδη τους από την διακίνηση των ναρκωτικών τον τελευταίο χρόνο εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκαν δυο ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγά αυτοκίνητα και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *