Βρετανία: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο Χίθροου

REUTERS/Henry Nicholls

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αφού ο αριθμός των επιβατών που το επισκέφθηκαν τον Μάιο έπεσε σε ιστορικό χαμηλό, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας.

Το Χίθροου, το οποίο πριν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ήταν το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών τον Μάιο μειώθηκε κατά 97%, ενώ το αεροδρόμιο προετοιμάζεται για περαιτέρω μειώσεις λόγω του κανονισμού για καραντίνα των ταξιδιωτών που έχει θέσει η Βρετανία εξαιτίας του Covid-19.

Το αεροδρόμιο, το προσωπικό του οποίου ανέρχεται σε περίπου 7.000, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι πλέον βιώσιμος ο αριθμός των απασχολούμενων σε αυτό και ότι συμφώνησε με τα συνδικάτα να αρχίσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

«Καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω μειώσεις θέσεων εργασίας, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε επιλογές για να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν», αναφέρει σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέιγ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *