Βρετανία: Με ειδικό τεστ θα διαπιστώνει αν ένας μετανάστης είναι όντως ανήλικοςΒρετανία: Με ειδικό τεστ θα διαπιστώνει αν ένας μετανάστης είναι όντως ανήλικος 1

Η βρετανική κυβέρνηση θα υποβάλει τους μετανάστες σε τεστ «οστικής ηλικίας» με ακτινογραφίες

Η Βρετανία θα καταφύγει σε εξετάσεις οστών – τεστ οστικής ηλικίας – προκειμένου να καθορίζει την ηλικία των μεταναστών που δηλώνουν ανήλικοι, ανακοίνωσε σήμερα η συντηρητική κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει ως προτεραιότητά της την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Το μέτρο εντάσσεται σε μια σειρά νέων προτάσεων που θα παρουσιαστούν αυτήν την εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ, κάνοντας λόγο για «ένα νέο κρίσιμο βήμα» στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με βάση αυτήν την πρόταση θα γίνονται ακτινογραφίες «ώστε να προσδιορίζεται επιστημονικά» η ηλικία ενός ατόμου, όταν αμφισβητείται. Μπορεί να ζητούνται ακτινογραφίες των δοντιών, των χεριών, των γονάτων, της κλείδας ή άλλων οστών.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τυχόν ενήλικες να περνούν για ανήλικοι και να επωφελούνται έτσι από την ειδική βοήθεια που λαμβάνουν τα παιδιά.

Από το 2016 μέχρι τον Ιούνιο φέτος υπήρξαν 11.275 τέτοιες περιπτώσεις αμφισβήτησης της ηλικίας ανθρώπων που αιτήθηκαν άσυλο στη Βρετανία. Σχεδόν στις μισές περιπτώσεις (5.551) αποδείχτηκε ότι οι αιτούντες αυτοί ήταν ενήλικοι, υποστηρίζει το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *