Βρετανία: Δάνεια «ανάκαμψης» έως 50.000 λίρες για μικρές επιχειρήσεις

Βρετανία: Δάνεια «ανάκαμψης» έως 50.000 λίρες για μικρές επιχειρήσεις 1

shutterstock

Ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα που αφορά την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, σε τοποθέτησή του στη Βουλή σχετικά με την ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, πρόκειται για ένα δάνειο «ανάκαμψης», όπως το χαρακτήρισε, με το οποίο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να παίρνουν δάνειο ίσο με το 25% του κύκλου εργασιών τους και με μέγιστη πληρωμή τις 50.000 λίρες.

Η κυβέρνηση ανεφερε πως θα καλύπτει τους τόκους των δανείων αυτών για τους πρώτους 12 μήνες, ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβάλλονται από την επόμενη Δευτέρα, με άμεση έγκριση του αιτούμενου ποσού του δανείου, χωρίς να τίθενται προϋποθέσεις ή κριτήρια για την χορήγησή τους.

Σχετικά με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που έχουν θέσει τους απασχολούμενούς τους σε αναγκαστική άδεια, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ήδη έχουν υποβάλλει αιτήσεις 500.000 εργοδότες και επωφελούνται περισσότεροι από 4 εκατομμύρια υπάλληλοι, που πληρώνονται μέσω του προγράμματος αυτού.

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.