«Βρέχει» χρήματα στο Champions League της επόμενης σεζόν

«Βρέχει» χρήματα στο Champions League της επόμενης σεζόν

«Βρέχει» χρήματα στο Champions League της επόμενης σεζόν 1

Η καταλανική εφημερίδα Mundo Deportivo αποκαλύπτει το νέο… πάρτι εκατομμυρίων του Champions League της επόμενης σεζόν (2018-2019) και για τα επόμενα τρία χρόνια με τις ομάδες να βάζουν ακόμα περισσότερα χρήματα στα ταμεία τους.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League θα βάλει στα ταμεία της 19 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τον νικητή της φετινής σεζόν, ενώ σημαντικές διαφορές υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες για την είσοδο στους ομίλους, για τα μπόνους νικών και ισοπαλιών, αλλά και για τις προκρίσεις σε κάθε φάση της διοργάνωσης.

Κάθε ομάδα που θα μπαίνει στους ομίλους θα εισπράττει 15 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,3 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τα 12,7 εκατ. ευρώ που εισέπραξε φέτος. Για κάθε νίκη ο σύλλογος θα βάζει στα ταμεία του 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος βάζει 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία θα εισπράττει το ποσό των 900,000 ευρώ αντί για 500,000 ευρώ που βάζει με κάθε ισοπαλία στη φετινή διοργάνωση.

Για την πρόκριση στους 16 κάθε ομάδα θα βάζει στα ταμεία της 9,5 εκατ. ευρώ (αντί για 6 εκατ. ευρώ που παίρνει φέτος), για την πρόκριση στα προημιτελικά θα εισπράττει 10,5 εκατ. ευρώ (αντί για 6,5 εκατ. ευρώ που παίρνει ως μπόνους τη φετινή σεζόν), ενώ για την πρόκριση στα ημιτελικά θα βλέπει στον λογαριασμό της άλλα 12 εκατ. ευρώ (αντί για 7,5 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει για τη φετινή χρονιά).

Αύξηση στα μπόνους θα δει και η φιναλίστ της διοργάνωσης κατά 4 εκατ. ευρώ σε σχέση με τη φετινή σεζόν, με το ποσό να αυξάνεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι ομάδες που θα συμμετέχουν από την επόμενη σεζόν στο Champions League θα μοιραστούν το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τη φετινή σεζόν.

Όσον αφορά το Europa League, εκεί η αύξηση που παρατηρείται είναι μικρότερη, καθώς οι ομάδες συνολικά θα μοιραστούν 500 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 100 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με τη φετινή διοργάνωση.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *