Βούτσης σε Μοσκοβισί: Επιστρέφει η κοινοβουλευτική τάξη

Το «σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινοβουλευτικής τάξης, με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη η Βουλή των Ελλήνων, αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης» έθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Με πάρα πολύ μεγάλο κόπο και ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο, μπορέσαμε να υπάρξει μια ευτυχής κατάληξη στα προγράμματα τα οποία είχαν συνομολογηθεί, πλην όμως, πολλές φορές, κινηθήκαμε στα όρια του ελληνικού Συντάγματος» επισήμανε ο πρόεδρος του Σώματος και συνέχισε:

«Με αυτή την έννοια, το λέω θετικά, από εδώ και πέρα, τουλάχιστον ως προς αυτό το ζήτημα το οποίο δεν είναι ήσσονος, αλλά εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, ειδικά για τη χώρα μας, θα υπάρξει μια διαφορετική, απρόσκοπτη και δημοκρατική λειτουργία, όπως πάντοτε προσπαθούμε να υπάρχει στην ελληνική Βουλή».

Ο κ. Βούτσης υπενθύμισε στον κ. Μοσκοβισί πως σε τρία χρόνια θα γίνουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο οι εορτασμοί για τα διακόσια χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας μας, «γεγονός με ιδιαίτερο συμβολισμό για εμάς» όπως τόνισε, ευχαριστώντας παράλληλα τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων για την έως τώρα συμβολή του.

Ο πρόεδρος της Βουλής προσέφερε στον Ευρωπαίο Επίτροπο κασετίνα με ασημένια μετάλλια, σε μια ειδική επετειακή έκδοση του Κοινοβουλίου, που απεικονίζουν αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ ΜΠΕ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *