Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί 1

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και περίπου ένα μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία, πολιτικούς κρατούμενους.

«Δεν μπόρεσα να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε δημοσίως, μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, ότι βλέπει μελλοντική προοπτική της Τουρκίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, διότι η Τουρκία απομακρύνεται βήμα-βήμα από τις ευρωπαϊκές αξίες και οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της απομάκρυνσης της Τουρκίας, η οποία χρησιμοποιεί πολίτες, στην περίπτωση της Ελλάδας στρατιώτες, στην περίπτωση της Γερμανίας δημοσιογράφους, ως πολιτικούς κρατούμενους για να ασκεί πίεση.

Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε», ήταν τα χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Βέμπερ, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr.

«Ως Ευρωπαίοι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι στη γενικότερη κατάσταση. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας είναι το να είμαστε ενωμένοι. Αυτό ήταν το ένα από τα δύο θετικά μηνύματα της συνόδου στη Βάρνα. Οτι ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με τις σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία. Το δεύτερο μήνυμα ήταν ότι οι θέσεις μας απέναντι στην Τουρκία ήταν σαφείς και αυστηρές», πρόσθεσε ο κ. Βέμπερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *