Βαρβιτσιώτης: Τι δήλωσε για εκλογές, εξοπλιστικά και ΤουρκίαΒαρβιτσιώτης: Τι δήλωσε για εκλογές, εξοπλιστικά και Τουρκία 1

«Το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα έχει αποκτήσει πολύ ισχυρότερη φωνή και στην Ευρώπη αλλά και σε σχέση με τις ΗΠΑ είναι κάτι που προβληματίζει και την Τουρκία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στους «Αταίριαστους»

«Οι εξοπλισμοί που έχουμε κάνει, οι διεθνείς συμφωνίες που έχουμε καταρτίσει, όλα αυτά έχουν προσθέσει στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας. Και το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα έχει αποκτήσει πολύ ισχυρότερη φωνή και στην Ευρώπη αλλά και σε σχέση με τις ΗΠΑ είναι κάτι που προβληματίζει και την Τουρκία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ενώ για τις εκλογές εξέφρασε τη βεβαίότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα σημειώνοντας ότι η απάντηση του διεθνούς παράγοντα, τόσο από την πλευρά της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ, είναι «μονομπλόκ» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι δε βοηθά στην αποκλιμάκωση το γεγονός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν καταστεί αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία.

Μιλώντας για τη συμφωνία με την Αίγυπτο για την υποδοχή 5.000 εργατών γης, ο Αναπληρωτής Υπουργός σχολίασε ότι «θέλουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα του αγροτικού κόσμου» για εργατικά χέρια, εκτιμώντας ότι όλες οι διαδικασίες κύρωσης της συμφωνίας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, έτσι ώστε να μπει σε εφαρμογή ενόψει της ανοιξιάτικης περιόδου. Σημείωσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν «τους παρέχουμε εργαζόμενους για μαύρη και υποαμειβόμενη εργασία, αλλά θα πρέπει να τους αμείβουν αξιοπρεπώς», καθώς «δεν μπορούμε επιστρέψουμε στην εποχή της Μανωλάδας». Και ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρτισης παρόμοιων συμφωνιών και με άλλες χώρες της γειτονιάς μας αλλά και με κάποιες μακρινότερες, πιθανόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ερωτώμενος για τις εκλογές, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κατακτήσει την αυτοδυναμία, μεταφέροντας το κλίμα που εισπράττει από τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, όπου πολιτεύεται και ότι δεν υπάρχει αντίστοιχα κλίμα συσπείρωσης των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *