Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές στον απόηχο των νέων περιοριστικών μέτρων

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές στον απόηχο των νέων περιοριστικών μέτρων

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές στον απόηχο των νέων περιοριστικών μέτρων 1

REUTERS/STAFF

Βουτιά πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, υποχωρώντας για 3η διαδοχική συνεδρίαση κι ενώ νέα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι ελπίδες για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας εξανεμίζονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει ήδη απώλειες 1,80% καθώς η Γαλλία επέβαλε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σχολεία και ακυρώνουν τις χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρουσμάτων πριν από τη χειμερινή περίοδο.

Ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής έχει πάρει ήδη κεφάλι σημειώνοντας πτώση σχεδόν 2,7%, ακολουθούμενος από αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας που υποχωρεί περί του 2,6%, ποσοστό με το οποίο επίσης κινείται χαμηλότερα ο ενεργειακός κλάδος.

Στο επίκεντρο σήμερα η έναρξης της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία αναμένονται αποφάσεις για το Brexit.

Η μετοχή της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche υποχωρεί 1,9% παρά τη δημοσίευση ρεκόρ στα έσοδα του τμήματος διαγνωστικών, τα οποία αντιστάθμισαν τις φθίνουσες πωλήσεις των φαρμάκων και την διατήρησαν σε πορεία  για την επίτευξη των στόχων της για το 2020.

Με απώλειες πέριξ του 2% κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *