Βαριά ήττα για τον Άρη από τη Νίμπουργκ

Βαριά ήττα για τον Άρη από τη Νίμπουργκ 1

Με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο όπου η ελληνική ομάδα παρουσίασε ανταγωνιστική εικόνα στα υπόλοιπα εμφάνισε αυτοκαταστροφικές διαθέσεις με κυριότερη την αδυναμία της να παίξει άμυνα ή να ελέγξει τον ρυθμό. Επιδόθηκε σε ένα άναρχο παιχνίδι ακολουθώντας τον πολύ έντονο ρυθμό της Νίμπουρκ και πληρώνοντας τα 17 λάθη στα οποία υπέπεσε στη διάρκεια του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τσέχοι σημείωσαν 24 πόντους στον αιφνιδιασμό.

Ο Άρης ξέχασε να παίξει άμυνα στο πρώτο ημίχρονο γεγονός που πιστοποιείται από τους 46 πόντους που δέχθηκε. Επιπροσθέτως επέλεξε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό των Τσέχων πράγμα που κόστισε αρκετά στην πρώτη περίοδο. Γενικά στο πρώτο δεκάλεπτο τίποτε δεν λειτούργησε σωστά. Ξεκινώντας από την άμυνα στο σετ παιχνίδι όπου σε ατομικό επίπεδο έγιναν πολλά λάθη με συνέπεια οι Τσέχοι να σουτάρουν ελεύθεροι έξω από τα 6,75 και συνεχίζοντας στην επίθεση όπου κάθε λάθος είχε ως αποτέλεσμα καλάθι των Τσέχων στο transition game.

Κι αυτό συνδυάστηκε με την εξαιρετική παρουσία του Κουίνσι Ντιγκς, κυρίως όμως με την επίδοση των 5/7 τριπόντων της Νίμπουρκ. Στο τέλος της περιόδου η διαφορά περιορίστηκε στους εννιά πόντων (27-18) καθώς ο Κιθ Μπένσον έδωσε λύσεις στην επίθεση σημειώνοντας εννιά πόντους, ομοίως και ο Ουίβερς. Στο ίδιο διάστημα η διαφορά έφτασε έως το +12 (27-15).

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν πιο συνεπής (αμυντικά) στο σετ παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, περιόρισε τα λάθη της (σ. σ. μετά τα έξι που έκανε στο πρώτο δεκάλεπτο) μείωσε αρχικά στους τρεις πόντους (27-24) έπειτα από τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει τη δράση του Λόρενς. Ο πολύπειρος Αμερικανός της Νίμπουρκ έδωσε λύσεις στη δημιουργία με τέσσερις τελικές πάσες αλλά και στο σκοράρισμα με τους 10 πόντους που σημείωσε. Ο Άρης πήρε βοήθειες από τους Βασιλόπουλο, Τσαϊρέλη, Μπελ, μείωσε σε 41-39 (17:30), εκεί όμως πλήρωσε το τίμημα δύο λαθών του και με έμμεσο τρίποντο του Λόρενς διαμορφώθηκε το 46-41 του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Άρη. Πολλά νεύρα, πολλά λάθη (οκτώ στον αριθμό), μηδέν άμυνα και ο Τσέχοι όχι απλά επέβαλαν τον ρυθμό τους αλλά ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα ήταν 25-14 ενώ η διαφορά έφτασε έως και στους 20 (71-51).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Γιατί ο Άρης δεν είχε τον τρόπο και κυρίως το μυαλό για να αντιμετωπίσει την κάθε φάση ξεχωριστά. Κυρίως, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη διατήρησε την ίδια κακή εικόνα στην άμυνα με συνέπεια να ξεφύγει το σκορ (87-62) λίγο πριν τη συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 46-41, 71-54, 99-70

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *