UFS 2.2: Το νέο πρότυπο αποθήκευσης υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα στις mid-range συσκευές

UFS 2.2: Το νέο πρότυπο αποθήκευσης υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα στις mid-range συσκευές 1

Η JEDEC οριστικοποίησε σήμερα τις προδιαγραφές του νέου προτύπου αποθήκευσης UFS 2.2 (Universal Flash Storage), το οποίο έχει κάνει ήδη ντεμπούτο από τη στιγμή που το υποστηρίζουν τα νέα MediaTek Dimensity 800U και Dimensity 720G SoCs.

Το νέο πρότυπο UFS 2.2 έρχεται να βελτιώσει τις μνήμες αποθηκευτικού χώρου των mid-range συσκευών, μιας και για τις premium υπάρχουν τα UFS 3.0 και UFS 3.1, ενσωματώνοντας μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται WriteBooster. Χάριν σε αυτήν βελτιώνεται σημαντικά η ταχύτητα εγγραφής στον αποθηκευτικό χώρο, με αποτέλεσμα ο χρήστης να βλέπει τη μνήμη cache και τις εφαρμογές να ανοίγουν αρκετά πιο γρήγορα. Ακόμη, η JEDEC σημειώνει πως θα δούμε καλύτερη συμπεριφορά των συσκευών στο browsing και πιο γρήγορη κωδικοποίηση.

Οι αποθηκευτικοί χώροι UFS 2.2 χρησιμοποιούν μνήμες NAND για πιο έξυπνη διασύνδεση μεταξύ του SoC και της μνήμης, που υπόσχεται μια πιο σταθερή και αξιόπιστη επικοινωνία για να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες ταχύτητες.

Η αρχή έγινε ήδη από τη MediaTek και περιμένουμε περισσότερες κατασκευαστές chipsets να την υποστηρίξουν για να δούμε αποθηκευτικό χώρο UFS 2.2 σε πληθώρα mid-range συσκευών.

[JEDEC]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *