Τζανακόπουλος για δύο στρατιωτικούς: Η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει το θέμα πολιτικά

Τζανακόπουλος για δύο στρατιωτικούς: Η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει το θέμα πολιτικά

Τζανακόπουλος για δύο στρατιωτικούς: Η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει το θέμα πολιτικά 1

«Φαίνεται ότι υπάρχει προσπάθεια εκ μέρους της Τουρκίας να αξιοποιηθεί το θέμα πολιτικά» επεσήμανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

«Από πλευράς μας ασκούνται πολιτικές και διπλωματικές πιέσεις. Υπενθυμίζουμε πάντως στην τουρκική πολιτική ηγεσία τις δηλώσεις της όταν ισχυριζόταν ότι είναι κράτος δικαίου και το θέμα είναι των τουρκικών δικαστηρίων χωρίς άλλες παρεμβάσεις» πρόσθεσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Γιούνκερ στην Ελλάδα ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε:

«Η σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πάρα πολύ στενή και έχει υπάρξει αρκετά βοηθητική στην προσπάθεια για έξοδο από το πρόγραμμα παρά τις διαφορές στο παρελθόν.Πιστεύω ότι ο κ. Γιούνκερ θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται σήμερα εδώ. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια φάση ανάκαμψης και έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας. Είναι και οι εταίροι και οι δανειστές μας που πρέπει και αυτοί να βοηθήσουν για να περάσουμε σε μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο».

Ερωτηθείς για το θέμα των φρεγατών, είπε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθεί και αναφερόμενος στην συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο επανέλαβε ότι η συζήτηση ήταν διερευνητική.

«Ο κ. Κουβέλης απάντησε σε μια ερώτηση δημοσιογράφου αναφερόμενος σε ένα δημοσίευμα. Μίλησε για το τηλεφώνημα μεταξύ Τσίπρα-Μακρόν. Σε ένα τηλεφώνημα όμως γίνονται συζητήσεις, δεν γίνονται συμφωνίες. Εφόσον υπάρξει κάποια συμφωνία θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις» επεσήμανε.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *