Τυνησία, με πλούσια ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων και ποικιλομορφία τοπίων

Τυνησία, με πλούσια ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων και ποικιλομορφία τοπίων

Ο τουρισμός αναπτύσσεται στην Τυνησία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015, αλλά οι διεθνείς επισκέπτες παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά στην πρωτεύουσα, αφήνοντας τα αξιοθέατα σε μεγάλο βαθμό άδεια

Η Τυνησία βρίσκεται στις μεσογειακές ακτές της βόρειας Αφρικής και συνορεύει με την Αλγερία στα δυτικά και τη Λιβύη στα νοτιοανατολικά. Η έρημος Σαχάρα καλύπτει το 40% της χώρας, ενώ το υπόλοιπο καταλαμβάνουν γόνιμα εδάφη και εύφορες μεσογειακές ακτές.

Αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών με τους Ρωμαίους, τους Άραβες, τους Φοίνικες και τους Γάλλους να έχουν αφήσει έντονα τα ίχνη τους στη σύγχρονη Τυνησία.

Τυνησία, με πλούσια ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων και ποικιλομορφία τοπίων 1

Τα κοσμοπολίτικα θέρετρα και οι χρυσές αμμουδιές υπόσχονται μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες και τα αρχαία κτίσματα αποτελούν απαραίτητες στάσεις.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα απομεινάρια της Καρχηδόνας και τις Θέρμες του Αντωνίνου, ένα σύμπλεγμα ρωμαϊκών λουτρών με θέα στη θάλασσα.

Τυνησία, με πλούσια ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων και ποικιλομορφία τοπίων 2

Το Kairouan που χρονολογείται από το 670, θεωρείται αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και αποτελεί το σημαντικότερο ισλαμικό προσκύνημα στη βόρεια Αφρική.

Η Μεδίνα της Kairouan, προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ η Μεδίνα της Χαμαμέτ θυμίζει νησί και το φρούριό της προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Τυνησία, με πλούσια ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων και ποικιλομορφία τοπίων 3

Στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της χώρας, μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθήσει όπερα στο Δημοτικό Θέατρο και να επισκεφθεί το πάρκο Belvedere, το μεγαλύτερο της πόλης, που στεγάζει το ζωολογικό κήπο και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Τυνησία, με πλούσια ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων και ποικιλομορφία τοπίων 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *