Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Μαθήματα διεθνούς δικαίου από εκείνους που πετούν δακρυγόνα σε αθώους

Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Μαθήματα διεθνούς δικαίου από εκείνους που πετούν δακρυγόνα σε αθώους 1

Επίθεση κατά της Ελλάδας για την αντιμετώπιση, από τις ελληνικές αρχές, των χιλιάδων προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα εξαπολύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία μάλιστα απαντά σε δηλώσεις του Ελληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια και παραθέτει και φωτογραφίες από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στον Εβρο, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρεται σε προκλητικούς τόνους κατά της Αθήνας (με αφορμή την τοποθέτηση του Ελληνα ΥΠΕΞ), σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές, ενώ «επιχειρούν να παραδώσουν μαθήματα διεθνούς δικαίου», προβαίνουν, όπως τονίζει, «ξεδιάντροπα σε χρήση δακρυγόνων κατά αθώων».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσαβούσογλου:

«Κοιτάξτε ποιος μας δίνει μαθήματα για το διεθνές δίκαιο! Χωρίς ντροπή πετούν δακρυγόνα κατά χιλιάδων αθώων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορά τους. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σταματούμε όσους εγκαταλείπουν τη χώρα μας, αλλά είναι καθήκον της Ελλάδας να τους συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σε ανθρώπους!».

Υπενθυμίζεται ότι δηλώσεις σχετικά με το μεταναστευτικό έκανε νωρίτερα και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη 18.000 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρώπη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *