Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Χάσιμο χρόνου η διαπραγμάτευση - Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει τώρα 1

«Εθνικό ζήτημα» χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Σαμπαχαττίν Ζαίμ στην Κωνσταντινούπολη, με τίτλο «Η σημασία των Διεθνών Σχέσεων στην Τουρκία».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι, όσον αφορά στην επίλυση του ζητήματος, «είμαστε στο στάδιο του τώρα», προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει, να γίνει».

Ο κ. Τσαβούσοβλου είπε ότι το Κυπριακό «είναι ένα από τα εθνικά μας ζητήματα» και πρόσθεσε ότι «κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για τη λύση του Κυπριακού για την οποία υπάρχει κοινή αντίληψη ότι έχει παγώσει».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται μόνο από εμάς».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι – καθώς υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις και δύο πλευρές στο νησί – «είναι πλέον χάσιμο χρόνου να καθίσουμε σε μια διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος. Τι, πώς θα διαπραγματευτούμε, να οριστεί χρονοδιάγραμμα, να είναι επικεντρωμένη (η διαπραγμάτευση) στο αποτέλεσμα, πλέον δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει να γίνει.. Ασφαλώς και παρακολουθούμε την υπόθεση της Κύπρου από κοντά», ανέφερε.

(Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου)

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *