«Τρελάθηκα. Δεν ξέρω πως αντέδρασε το μυαλό μου εκείνη την ώρα, πήρα το μαχαίρι…»

Γράφει

η Μαρία Ζαχαροπούλου

Μία δεύτερη ευκαιρία έδωσε η δικαιοσύνη στην αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου» η οποία εκτίει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της και πατέρα των δύο παιδιών της, πριν από περίπου δυόμισι χρόνια.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο η νεαρή γυναίκα δεν παρέστη στο δικαστήριο. Στο έγγραφο που είχε αποστείλει δήλωνε ότι δεν επιθυμεί να δικαστεί ξανά και να υποστηρίξει την έφεση που είχε κάνει για την πρωτόδικη απόφαση.

Όμως, οι μήνες που ακολούθησαν έκαναν την 29χρονη να αλλάξει γνώμη με αποτέλεσμα να ζητήσει να της δοθεί, τελικώς, η δυνατότητα να δικαστεί εκ νέου.

Με δάκρυα στα μάτια στάθηκε ενώπιον του Εφετείου ζητώντας να της δοθεί μία «δεύτερη ευκαιρία». Όπως εξήγησε, το περασμένο φθινόπωρο ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς είχε αποχωριστεί τα παιδιά της τα οποία, μέχρι τότε, ζούσαν κοντά της στις φυλακές Θηβών ενώ, παράλληλα, δεν είχε και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει συνήγορο υπεράσπισης.

Μάλιστα, είπε πως μία ημέρα πριν το προγραμματισμένο δικαστήριο του Νοεμβρίου ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας χλωρίνη.

«Τρελάθηκα. Δεν ξέρω πως αντέδρασε το μυαλό μου εκείνη την ώρα, πήρα το μαχαίρι…» 1

«Μπαίνοντας στη φυλακή δεν είχα μαζί τα παιδιά μου και πάθαινα κρίσεις πανικού. Τον Νοέμβριο του 2016 ήρθαν μαζί μου στη φυλακή. Ήμουν πάρα πολύ καλά. Ένα χρόνο μετά, όταν είχε φύγει ο μεγαλύτερος γιος μου είχα κλονιστεί και έριξα όλο το βάρος στον μικρότερο. Δεν ξεκόλλαγε από πάνω μου. Είχα μεγάλη ψυχολογική σύνδεση και με τους δύο. Έχασα τον κόσμο γύρω μου όταν έφυγε και ο μικρός τον Νοέμβριο του 2018. Δεν είχα καθόλου επικοινωνία με το περιβάλλον» είπε, απευθυνόμενη στους δικαστές, και συμπλήρωσε: «Πάνω στην ατυχία μου ήμουν πολύ τυχερή γιατί όλοι στη φυλακή με βοήθησαν. Σας παρακαλώ να μου δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία». Η 29χρονη προσκόμισε έγγραφα που βεβαίωναν ότι είχε καταθλιπτικό επεισόδιο.

Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ένας ιεροκήρυκας των γυναικείων φυλακών Θήβας ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας. «Η κοπέλα έχει αναλάβει να φροντίζει την Εκκλησία. Με το που έφυγαν τα παιδιά της άλλαξε η ψυχολογία της. Τη χάσαμε για τα καλά. Ήπιε χλωρίνη, την πρόλαβαν και την έσωσαν στο νοσοκομείο. Δεν ήθελε να επικοινωνήσει με κανέναν» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος συμπλήρωσε πως η νεαρή γυναίκα παρακολουθεί μαθήματα για να δώσει εξετάσεις.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της 29χρονης ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να το κάνει δεκτό. «Το δικαστήριο σας δίνει μία νέα ευκαιρία, η πορεία σας όμως είναι ανηφορική…» είπε η πρόεδρος στην κατηγορούμενη, η οποία ευχαρίστησε το δικαστήριο και με σκυμμένο το κεφάλι πήρε και πάλι το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή.

Η γυναίκα θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στις 9 Δεκεμβρίου 2019 για να δικαστεί για τη δολοφονία της 35χρονης εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της τον Αύγουστο του 2016.

«Σαν να είχαν σφάξει μοσχάρι»

«Τρελάθηκα. Δεν ξέρω πως αντέδρασε το μυαλό μου εκείνη την ώρα, πήρα το μαχαίρι…» 2

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει καθώς η νεαρή γυναίκα φέρεται να όρμησε μέσα στην αυλή του σπιτιού της 35χρονης και την κατάσφαξε μπροστά στα μάτια των παιδιών της. Οι μαρτυρίες από τη δολοφονία σοκάρουν καθώς οι γυναίκες είχαν πιαστεί στα χέρια και τα παιδιά καλούσαν σε βοήθεια κλαίγοντας.

Η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με τους μάρτυρες, επιτέθηκε στο θύμα με μαχαίρι το οποίο χρησιμοποιούν οι χασάπηδες για το ξεκοκάλισμα κρεάτων.

Γείτονας, ο οποίος άθελά του έγινε αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, περιέγραψε στο πρωτόδικο  δικαστήριο ότι η αυλή του σπιτιού ήταν γεμάτη αίματα «σαν να είχαν σφάξει μοσχάρι. Όλο το τσιμέντο και το τοιχίο είχε αίματα…».

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο 41χρονος, πρώην σύζυγος της 35χρονης, ο οποίος διατηρούσε επί σειρά ετών παράλληλη σχέση και με τις δύο γυναίκες, με τις οποίες μάλιστα είχε αποκτήσει συνολικά τέσσερα παιδιά, αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου σε μία ιστορία που είχε μοιραία κατάληξη.

Η αδελφή του θύματος αποκάλυψε ότι η παράνομη σχέση του γαμπρού της έγινε γνωστή το Φθινόπωρο του 2014 όταν η 24χρονη, τότε, γυναίκα, τηλεφώνησε στην αδελφή της και της είπε πως σε μία εβδομάδα επρόκειτο να γεννήσει το παιδί του συζύγου της.

Όταν ο 41χρονος σύζυγος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ισχυρίστηκε πως η σχέση του με τη νεαρή γυναίκα ήταν επιπόλαιη και αρνήθηκε ότι το παιδί ήταν δικό του δηλώνοντας, μάλιστα, έτοιμος να κάνει τεστ DNA για να αποδείξει ότι λέει αλήθεια. Στους μήνες που ακολούθησαν σημειώθηκαν εντάσεις, βίαια επεισόδια, απειλές…

Ο 41χρονος επέμενε ότι προσπαθούσε να μην εξαγριώσει τη νεαρή γυναίκα η οποία, όπως έλεγε, απειλούσε ότι θα κάνει κακό στη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Το καλοκαίρι του 2015 η 35χρονη ζήτησε διαζύγιο όταν ανακάλυψε πως η αντίζηλός της  ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Οι συγγενείς του θύματος ανέφεραν πως η αντίστροφη μέτρηση για το φονικό ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα, όταν ο 41χρονος μετακόμισε στο συνεργείο που διατηρούσε και επιχείρησε να αποκαταστήσει τη σχέση του με τους δύο γιούς του με τους οποίους είχε να επικοινωνήσει οκτώ μήνες. Σύμφωνα με την κατηγορία, το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου η νεαρή γυναίκα πήγε στο σπίτι της 35χρονης και της επιτέθηκε.

«Μην σκοτώνεις τη μαμά μου»

«Τρελάθηκα. Δεν ξέρω πως αντέδρασε το μυαλό μου εκείνη την ώρα, πήρα το μαχαίρι…» 3

Τα παιδιά περιέγραψαν στους συγγενείς τους τη φρίκη που έζησαν όταν είδαν τη δολοφονία της μητέρας τους. Περιέγραψαν πως όταν φώναξαν στη γυναίκα που κρατούσε το μαχαίρι «Μην σκοτώνεις τη μαμά μου» εκείνη τους απάντησε ασυγκίνητη: «Είναι εμπόδιο». Τα παιδιά επιχείρησαν να τη σταματήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Ήταν τέτοια η μανία της που ξαναχτύπησε την αδελφή μου… Η αδελφή μου ήταν στα γόνατα και η κατηγορούμενη από πάνω της και τη χτυπούσε. Τα παιδιά προσπαθούσαν να της πάρουν το μαχαίρι από τα χέρια. Τελικά, ο μικρός κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι από το χέρι και να το πετάξει στο διπλανό οικόπεδο» ανέφερε η αδελφή του θύματος, μεταφέροντας τις περιγραφές των ανιψιών της.

Ωστόσο, στην απολογία της η αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου» έδωσε τη δική της εκδοχή για τη στιγμή της δολοφονίας, στρέφοντας τα βέλη της στον άνδρα που αποτέλεσε το μήλο της έριδος μεταξύ των δυο γυναικών.  «Δεν ξέρω πως να αποκαλέσω αυτό τον άνθρωπο. Δεν ξέρω αν η ζωή υπήρχε όταν ήμουν μαζί του, δεν έβλεπα τίποτα άλλο… με είχε τυφλώσει ο έρωτας. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω» είπε.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως το βράδυ της 3ης Αυγούστου 2016 δέχτηκε επίθεση από το θύμα, το οποίο απείλησε το παιδί της, αλλά όταν κλήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη στιγμή του εγκλήματος επαναλάμβανε πως δεν θυμάται. «Τρελάθηκα… Δεν ξέρω πως αντέδρασε το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Πήρα το μαχαίρι…» είπε, κλαίγοντας.

Η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης κάνοντας λόγο για ένα «προσχεδιασμένο, βίαιο έγκλημα». «Έγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της» ανέφερε, χαρακτηριστικά, η εισαγγελική λειτουργός η οποία ζήτησε την ενοχή της νεαρής κατηγορούμενης.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την νεαρή γυναίκα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και της επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση 18 μηνών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *