Τρ.Πειραιώς: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης - 31/7 ο Ισολογισμός Μετασχηματισμού

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, στη συνεδρίασή του στις 27/8, το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης της Τράπεζας (εφεξής η «Διασπώμενη») με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και εισφορά του σε νέα εταιρεία, η οποία θα λάβει άδεια λειτουργίας ως πιστωτικό ίδρυμα (εφεξής η επωφελούμενη), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 54 παρ. 3, 57 παρ. 3 και 59-74 του ν. 4601/2019, όπως ισχύουν (εφεξής η διάσπαση).

Τα στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού του εισφερόμενου τραπεζικού κλάδου, όπως αυτά εμφανίζονται στον ισολογισμό μετασχηματισμού της διασπώμενης με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020, θα μεταφερθούν ως στοιχεία του ισολογισμού της επωφελούμενης, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του ν. 2515/1997. Όλες οι πράξεις της διασπώμενης που διενεργούνται από την 1η Αυγούστου 2020 μέχρι την ολοκλήρωση της διάσπασης και αφορούν τον αποσχιζόμενο κλάδο θα θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της επωφελούμενης.

Με την ολοκλήρωση της διάσπασης θα επέλθουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  1. ιδρύεται η επωφελούμενη και η διασπώμενη καθίσταται μέτοχος αυτής, λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών της επωφελούμενης και ειδικότερα 5.400.000.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ εκάστη,
  2. η επωφελούμενη υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της εισφερόμενης σε αυτήν περιουσίας (ενεργητικό και υποχρεώσεις), όπως αυτή αποτυπώνεται στον Ισολογισμό Μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και θα διαμορφωθεί μέχρι την ολοκλήρωση της διάσπασης, και
  3. η διασπώμενη παύει να είναι πιστωτικό ίδρυμα, ενώ οι μετοχές της παραμένουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων και αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *