Τουλούζη, βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι

Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους

Η Τουλούζη, ή αλλιώς η «ροζ πόλη» της Γαλλίας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας, κοντά στα Πυρηναία Όρη.

Το όνομά της το πήρε από τους ντόπιους λόγω των ροδόχρωμων τούβλων των σπιτιών της, που είναι απλωμένα στις όχθες του ποταμού Γκαρόν.

Τουλούζη, βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι 1

Μοιάζει σαν να βγήκε από μεσαιωνικό παραμύθι, αφού είναι στολισμένη με εμβληματικά μνημεία που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Η αρχοντική πολιτεία στην καρδιά της ιστορικής περιοχής του Λανγκεντόκ προσφέρει ειδυλλιακές στιγμές διακοπών και ιδιαίτερες γεύσεις. Στις τοπικές της σπεσιαλιτέ ξεχωρίζουν τα ντόπια λουκάνικα, το cassoulet, δηλαδή χοιρινό κρέας με φασόλια και το φουαγκρά.

Τουλούζη, βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι 2

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Καπιτώλιο στην κεντρική πλατεία που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τουλούζης και είναι χτισμένο, σε νεοκλασικό ύφος, με το χαρακτηριστικό ροζ τούβλο.

Τουλούζη, βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι 3

Ακόμη, το Château d’Eau κοντά στη γέφυρα Pont Neuf, τον Καθεδρικό ναό του Saint-Etienne και το Cité de l’espace, ένα πάρκο αστροναυτικής εξερεύνησης.

Η πόλη φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της Airbus όπου μπορεί να δει κανείς τον τρόπο κατασκευής των πιο σύγχρονων αεροσκαφών του κόσμου.

Τουλούζη, βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *