Τόσκας: Επιστολή με απειλητικό μήνυμα για σφαίρες δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς – τι απαντά ο ΥΠΕΞ

Τόσκας: Επιστολή με απειλητικό μήνυμα για σφαίρες δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς – τι απαντά ο ΥΠΕΞ

Τόσκας: Επιστολή με απειλητικό μήνυμα για σφαίρες δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς - τι απαντά ο ΥΠΕΞ 1

Στην αποκάλυψη ότι κάποιοι έστειλαν, χθες, ανώνυμη επιστολή στον Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δέχθηκε επιστολή με απειλές για σφαίρες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.»

«”Εχουμε τρεις σφαίρες για σένα” αναφερόταν στην επιστολή που ελήφθη χθες και την οποία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πόσο επικίνδυνο είναι να στέλνει κάποιος επιστολές επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για αυτούς που έστειλαν την επιστολή. Ηδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης».

Εξάλλου, την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας η οποία δεν αξιολογεί το γεγονός ως ιδιαίτερα σημαντικό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ.  Τόσκας αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που λαμβάνει η αστυνομία ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής, την κατάσταση ανομίας στα πανεπιστήμια αλλά και τη θέση της κυβέρνησης έναντι στα συλλαλητήρια.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «έχουν δοθεί εντολές στην Αστυνομία ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη η συγκέντρωση. Ευελπιστώ ότι και οι διοργανωτές θα πάρουν τα μέτρα τους για να απομονώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία».

Κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις του Ρουβίκωνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «γίνεται μια προσπάθεια μετά από 25 χρόνια βαλτώματος ενός προβλήματος να λυθεί ένα ζήτημα, το υπουργείο Εξωτερικων κάνει τις διαπραγματεύσεις κάτω από τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού και το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από τους ακραίους της μιας πλευράς ή της άλλης ή από τις επιστολές».

Εξάλλου, ο κ. Τόσκας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, για καιροσκοπική τακτική λέγοντας ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί από τα συλλαλητήρια». «Το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από ακραίες φωνές και αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες αυτών που στέλνουν επιστολές και βγαίνουν δημόσια και μιλούν για σφαίρες», πρόσθεσε.

«Οι απόψεις της κυβέρνησης είναι ότι ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να διαδηλώσει αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι ο σωστός δρόμος είναι η διαπραγμάτευση. Είναι άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο οι ακραίες απόψεις. Εάν η ΝΔ έχει κάνει σημαία τον Ρουβίκωνα ας κοιτάξει την πλάτη του και πώς αντιμετώπισε το ζήτημα των Εξαρχείων και της δυτικής Αττικής. Δεν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα αλλά έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Στην ερώτηση εάν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αποφυγή προβλημάτων με αφορμή και την ανακοίνωση Ρουβίκωνα ότι θα βρίσκεται την Κυριακή στον Αγιο Παντελεήμονα ο υπουργός απάντησε: «Είναι λάθος να βάζουμε στη ζυγαριά τα τεράστια προβλήματα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και τα μικρά προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι με προκηρύξεις. Δεν νομίζω να έχετε την εντύπωση ότι μπορεί να φυλάσσεται κάθε δημόσιο κτίριο μη τυχόν και ρίξει κάποιος προκηρύξεις».

Σε ερώτηση για το καθεστώς ανομίας στα πανεπιστήμια ο κ. Τόσκας είπε πως «γίνεται μεγάλη μάχη για τη διατήρηση της δημόσιας εικόνας των πανεπιστημίων σε αντιπαράθεση με τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το συμφέρον της χώρας είναι ήσυχα και σωστά λειτουργούντα πανεπιστήμια. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν δημιουργήθηκαν τώρα. Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα με κατάργηση των δημοσίων πανεπιστημίων για να επωφεληθούν οικονομικές ελίτ, αυτό είναι μια νεοφιλελεύθερη προσέγγιση».

Κοτζιάς: ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να καταδικάσουν χωρίς ναι μεν και αλλά 

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς τοποθετήθηκε επί του θέματος μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια τα οποία, όπως ανέφερε, αποτελούν τους ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας. Κάλεσε δε, εκτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και την Ιερά Σύνοδο «να καταδικάσει τις απειλές χωρίς μεν και αλλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *