Τον Ιούνιο θα επανεξεταστεί η σύσταση για τα ταξίδια στην ΕΕ – News.gr

Τον Ιούνιο θα επανεξεταστεί η σύσταση για τα ταξίδια στην ΕΕ – News.gr


Οι «27» καλωσορίζουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και ζητούν την άμεση εφαρμογή του

Την επιτάχυνση του εμβολιασμού στην ΕΕ και τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης που θα επιτρέψουν το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας, επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στα συμπεράσματά τους για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες, τονίζουν την ανάγκη για επαγρύπνηση σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις. Παράλληλα, καλωσορίζουν τη συμφωνία που επετεύχθη για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό και ζητούν την άμεση εφαρμογή του, ενώ τον Ιούνιο θα επανεξεταστεί η σύσταση για τα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων που υιοθέτησαν οι «27» στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για τις νέες μεταλλάξεις, προκειμένου να ληφθεί δράση, αν κριθεί απαραίτητο. «Κλειδί θα είναι η εν εξελίξει εργασία για την ενίσχυση της παραγωγής των εμβολίων και η διασφάλιση επαρκούς διανομής τους σε όλη την ΕΕ», τονίζουν οι «27». Σημειώνουν ότι «ο αντίκτυπος της πανδημίας θα περιοριστεί μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης παγκόσμιας αντίδρασης».

«Η ΕΕ είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εμβολίων κατά της Covid-19 και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να αυξηθούν οι δυνατότητες παραγωγής εμβολίων παγκοσμίως, για να καλυφθούν οι παγκόσμιες ανάγκες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί να προχωρήσει το έργο που διασφαλίζει την παγκόσμια και ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια κατά της Covid-19 και στηρίζει τον ηγετικό ρόλο του μηχανισμού COVAX για αυτό το σκοπό», επισημαίνεται στο κείμενο συμπερασμάτων.

Επίσης, η ΕΕ και οι χώρες – μέλη δεσμεύονται να επιταχύνουν τη διανομή εμβολίων, για να στηρίξουν τις χώρες που έχουν ανάγκη, με στόχο να δωρίσουν τουλάχιστον 100 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος του 2021 και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγικής ικανότητας, σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Υγεία που έγινε στη Ρώμη.

Σχετικά Tags

πιστοποιητικό εμβολιασμού Ταξίδια Ευρωπαϊκή Ένωση

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *