Tom Hanks, Bruce Springsteen, Katy Perry γιόρτασαν μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν


Ο Tom Hanks, ο Bruce Springsteen, η Katy Perry και ο ίδιος ο πρόεδρος: μία παρέα αστέρων γιόρτασε στην Ουάσινγκτον την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν σε μία γιορτή χωρίς κοινό, που μεταδόθηκε από τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και έκλεισε με βροχή πυροτεχνημάτων.

Το σόου «Γιορτάζοντας την Αμερική» (Celebrating America) αντικατέστησε τις καθιερωμένες συναυλίες και χοροεσπερίδες που κανονικά συνοδεύουν κάθε τελετή προεδρικής ορκωμοσίας στην Ουάσινγκτον, αλλά αυτή την φορά παραλήφθηκαν λόγω της πανδημίας.

Στα 90 λεπτά της γιορτής εμφανίσθηκαν τραγουδιστές, αλλά και ένας ντελιβεράς, μία δασκάλα, ένας οκτάχρονος εθελοντής, ο Κάβανο Μπελ.

Διότι η γιορτή τιμούσε τους άνδρες και τις γυναίκες της χώρας «που της έδωσαν δύναμη, που την κίνησαν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», εξήγησε ο οικοδεσπότης Τομ Χανκς.

Στα πόδια του αγάλματος του Αβραάμ Λίνκολν, μπροστά στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, τραγούδησαν ο Bruce Springsteen, ο John Legend και η Katy Perry. Και από κει ο νέος αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε και πάλι στο έθνος.

Tom Hanks, Bruce Springsteen, Katy Perry γιόρτασαν μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν 1

Όπως και στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία, ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση για ενότητα, ζητώντας από τους Αμερικανούς να συσπειρωθούν.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ τίμησαν από κοινού την αμερικανική δημοκρατία.

«Ως Αμερικανούς, περισσότερα είναι αυτά που ενώνουν από όσα μας χωρίζουν», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Τζορτζ Μπους.

«Κύριε πρόεδρε, σας εύχομαι επιτυχία. Η επιτυχία σας θα είναι επιτυχία για την χώρα», δήλωσε ο Τζορτζ Μπους.

Ολα τα τραγούδια που ακούστηκαν είχαν επιλεγεί για να μεταφέρουν ένα θετικό μήνυμα, προσανατολισμένο στο μέλλον, όπως το Feeling Good, που έκανε διάσημη την Nina Simone και ερμηνεύθηκε από τον John Legend.

Η βραδιά έκλεισε με το Firework της Katy Perry, που τραγούδησε κάτω από έναν ουρανό φωτισμένο από τα πυροτεχνήματα.



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *