Το σκεπτικό πίσω από την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου

Το ενδεχόμενο να διαφύγει στο εξωτερικό του ζεύγος Παπαντωνίου ήταν ένας από τους λόγους που, σύμφωνα με πληροφορίες, οδήγησε ανακριτές και εισαγγελέα να αποφασίσουν την προσωρινή τους κράτησης για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρονται να συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι μαραθώνιες απολογίες του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στις οποίες ισχυρίστηκαν ότι δεν διέπραξαν καμία αξιόποινη πράξη δεν κατάφεραν να πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι χθες βράδυ τους «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του ζεύγους Παπαντωνίου υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ και της συζύγου του.

Οι δυο κατηγορούμενοι θεωρήθηκαν ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.

Επιπλέον, ανακριτές και εισαγγελέας έκριναν πως είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, δηλαδή στην περίπτωση που παρέμεναν ελεύθεροι είναι πιθανό να συνέχιζαν να ενεργούν με σκοπό να «ξεπλύνουν» βρόμικο χρήμα, έτσι όπως τους αποδίδεται στην κατηγορία.

Τέλος, ένας από τους λόγους που βάρυνε στην απόφαση της δικαιοσύνης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν στη συνέχεια την αμφισβήτησαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *