Το πιθανό πρόβλημα με το ΑΕΚ-Λαμία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου

Το πιθανό πρόβλημα με το ΑΕΚ-Λαμία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου

Το πιθανό πρόβλημα με το ΑΕΚ-Λαμία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου 1

Τις ημερομηνίες και ώρες των πρώτων ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε γνωστές σήμερα η ΕΠΟ. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Ομοσπονδία, τα ματς ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ-Λαμία θα διεξαχθούν την Τετάρτη 3 Απριλίου, το πρώτο στις 19:00 και το δεύτερο στις 21:30.

Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα, καθώς η Λαμία αγωνίζεται προηγουμένως τη Δευτέρα 1 Απριλίου, εντός έδρας με τον Πανιώνιο για τη Super League, με ώρα έναρξης της αναμέτρησης τις 19:00.

Αν και θεωρητικά η ΕΠΟ είναι καλυμμένη, καθώς τα δύο παιχνίδια του συλλόγου από τη Φθιώτιδα δεν ορίστηκαν σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών (για την ακρίβεια, είναι 48 ώρες και κάτι… ψιλά από την ώρα λήξης του ενός στην ώρα έναρξης του άλλου), υπάρχει μια σημείωση στον ΚΑΠ που δημιουργεί… κώλυμα.

«Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια ομάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να αγωνισθεί σε δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδος, πριν παρέλθουν δύο πλήρεις ημέρες από τη λήξη του πρώτου αγώνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες διεξαγωγής του πρώτου και του δεύτερου αγώνα». Με άλλα λόγια, ούτως ή άλλως θα ήταν περίεργο να αναγκαστεί η Λαμία να παίξει δύο αγώνες σε τρεις ημέρες, αλλά πλέον υπάρχει και το θέμα ερμηνείας του κανονισμού.

Η εύκολη λύση θα ήταν να μεταφερθεί το ματς αυτό την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 4 Απριλίου, καθώς τόσο η Ένωση όσο και η ομάδα της Φθιώτιδας παίζουν ξανά για το πρωτάθλημα την Κυριακή 7 Απριλίου. Ωστόσο, σε αυτήν περίπτωση ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με την Αστυνομία, διότι στον ίδιο χώρο, την ίδια ημέρα, είναι προγραμματισμένος και ο αγώνας μπάσκετ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Μπούντουτσνοστ. Με άλλα λόγια, ένα «ραντεβού» -έστω και χωρίς να είναι κανονισμένο- μεταξύ «κιτρινόμαυρων» και «πράσινων» θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνο, σε μια περίοδο που η οπαδική βία είναι σε έξαρση.

Έτσι, με όλα αυτά τα δεδομένα, είτε θα πρέπει να αναζητηθεί νέα ημερομηνία για το ΑΕΚ-Λαμία, είτε η Super League, η οποία έχει κάνει πολύ νωρίτερα τον ορισμό, θα πρέπει να μεταφέρει το Λαμία-Πανιώνιος την Κυριακή 31 Μαρτίου. Κάτι που αυτήν τη στιγμή φαντάζει το πλέον πιθανό σενάριο. Άλλωστε, η ΕΡΤ, που θα καλύπτει τηλεοπτικά τον αγώνα, φαντάζει δύσκολο να αρνηθεί μια μετατόπιση, όταν συντρέχουν όλοι αυτοί οι σοβαροί λόγοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *