Το παλιό συναντά το νέο στην πρωτεύουσα του Αμάν της Ιορδανίας

Στην πραγματικότητα, το Αμάν είναι μία από τις πιο εύκολες πόλεις για να απολαύσετε την εμπειρία της Μέσης Ανατολής

Είτε τα ενδιαφέροντά σας βρίσκονται στις τέχνες, την ιστορία ή το φαγητό, το Αμάν έχει πάντα κάτι να προσφέρει. Σε ένα τέτοιο πολιτιστικό ταξίδι θα διερευνήσετε τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην πρωτεύουσα.

Παρά το γεγονός ότι το Αμάν έχει χρησιμεύσει ως πολιτική και πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας από την ίδρυση του Βασιλείου της Ιορδανίας το 1946, οι επισκέπτες συνήθως το παραβλέπουν αυτό κατά τον προγραμματισμό της διαμονής τους. Υπάρχουν αναφορές για την πόλη από το 13ο αι. π.Χ. και έχει κατακτηθεί από όλους σχεδόν τους λαούς του αρχαίου κόσμου, Ασσύριους, Πέρσες, Έλληνες και Ρωμαίους. Σήμερα σφύζει από ζωή και όλο και περισσότερο θεωρείται σημαντική πόλη για τον πολιτισμό και τις τέχνες στη Μέση Ανατολή.

Το παλιό συναντά το νέο στην πρωτεύουσα του Αμάν της Ιορδανίας 1

Η πόλη της λευκής πέτρας, όπως είναι γνωστή είναι ένας τόπος γοητευτικών αντιθέσεων με παζάρια, πολυτελή εμπορικά κέντρα, καταπράσινα προάστια και μουσεία με σπάνιους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Το παλιό συναντά το νέο στην πρωτεύουσα του Αμάν της Ιορδανίας 2

Η σύγχρονη αραβική μητρόπολη ξεχειλίζει δυναμισμό και ζωντάνια και το κέντρο της μπορεί να χαρακτηριστεί πολύβουο και χαοτικό.

Τα κυβόσχημα κτίρια της είναι βαμμένα σε αποχρώσεις της ώχρας και η πολυδιάστατη ιστορική της ταυτότητα αντανακλάται στη διαφορετικότητα των κατοίκων και στα ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ που διακρίνονται στην πόλη.

Το παλιό συναντά το νέο στην πρωτεύουσα του Αμάν της Ιορδανίας 3

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ακρόπολη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το Ρωμαϊκό Θέατρο, το Ίδρυμα Αραβικής Τέχνης και την περιοχή Balad που είναι ουσιαστικά η παλιά πόλη του Αμάν.

Το παλιό συναντά το νέο στην πρωτεύουσα του Αμάν της Ιορδανίας 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *