Το ονειρικό ταξίδι στο χωριό με τις τρεις τεχνητές λίμνες – News.gr

Το ονειρικό ταξίδι στο χωριό με τις τρεις τεχνητές λίμνες – News.gr


Κάθε χωριό της Ελλάδας έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και ομορφιά

Κάποια ελληνικά χωριά , παρά το μικρό τους μέγεθος ή το γεγονός ότι δεν είναι πολύ φημισμένα, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν.

Μπορεί να μπουν στην καρδιά μας για τους δικούς τους λόγους και να μας κάνουν να θέλουμε να τα επισκεφθούμε στο μέλλον. Ένα από αυτά σίγουρα είναι η Παναγίτσα. Ένα χωριό πανέμορφο στη βόρεια Ελλάδα το οποίο μάλιστα διαθέτει τρεις τεχνητές λίμνες. Αυτό από μόνο του μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς τι αντικρίζει κανείς, από άποψη φυσικού περιβάλλοντος, μόλις βρεθεί εκεί.

Το χωριό Παναγίτσα αποτελεί στην πραγματικότητα το χωριό με το παλιό όνομα Όσλοβο. Βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων στο Όρος Βόρας και απολαμβάνει την μοναδική θέα προς την λίμνη Βεγορίτιδα, τη λεγόμενη λίμνη με τα πολλά ονόματα. Η Παναγίτσα βρίσκεται στην Πέλλα και είναι ένα χωριό που αξίζει να γνωρίσεις αν βρεθείς στην περιοχή για μια φθινοπωρινή ή χειμερινή απόδραση. Το χωριό αυτό στην Πέλλα διαθέτει τρεις τεχνητές λίμνες της, από τις οποίες αρδεύεται και λειτουργεί υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που τροφοδοτεί το τοπικό δίκτυο. Είναι κάτι ξεχωριστό για τον επισκέπτη που θα βρεθεί εκεί. Περπατώντας στην φύση της περιοχής θα δεις επίσης τρεχούμενα νερά και καταρράκτες, με ομορφιά που θα σου κλέψει την καρδιά.

Το ονειρικό ταξίδι στο χωριό με τις τρεις τεχνητές λίμνες – News.gr 1

Το όμορφο αυτό χωριό και γενικά η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος εδώ και 24 χρόνια, από το 1997. Σε μια πλευρά μάλιστα του χωριού έχει ανακαλυφθεί ένας αρχαίος οικισμός, ο οποίος χρονολογείται μάλιστα από την Εποχή του Χαλκού μέχρι και τα ελληνιστικά χρόνια, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *