Το κάστρο του Σβερίν μοιάζει να βγήκε μέσα από ένα παραμύθι

Η πόλη με τα πολλά ονόματα

Σε μια γραφική τοποθεσία γύρω από επτά λίμνες, το κεντρικό σημείο αυτής της εντυπωσιακής πόλης είναι το κάστρο του, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα κατά τη διάρκεια των έξι αιώνων της πόλης ως πρώην έδρα του Μεγάλου Δουκάτου του Μεκλεμβούργου.

Το κάστρο του Σβερίν μοιάζει να βγήκε μέσα από ένα παραμύθι 1

Η πρωτεύουσα του Σβερίν -και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη- του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας είναι επίσης η παλιότερη και ιστορικότερη πόλη του κρατιδίου.

Είναι γνωστή για το πανέμορφο κάστρο του Σβερίν και τις λίμνες που το περιβάλλουν. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το γοτθικό Καθεδρικό Ναό και τις πλατείες Άλτερ Γκάρτεν και Ράταουσπλατς, όπου βρίσκεται και το γοτθικό Δημαρχείο.

Το κάστρο του Σβερίν μοιάζει να βγήκε μέσα από ένα παραμύθι 2

Η μεγαλύτερη από τις λίμνες, η Σβέριν Ζέε φιλοξενεί το σύμβολο της πόλης, το αναγεννησιακό κάστρο Σβέρινερ Σλος, που σήμερα στεγάζει το τοπικό κοινοβούλιο. Για τους λάτρεις της τέχνης το Κρατικό Μουσείο Τέχνης φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή ολλανδικής ζωγραφικής και αρχαιοτήτων.

Το κάστρο του Σβερίν μοιάζει να βγήκε μέσα από ένα παραμύθι 3

Το μουσικό φεστιβάλ Fusion διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου στο Mecklenburg, στο πρώην ρωσικό αεροδρόμιο και απευθύνεται κυρίως σε λάτρεις της μουσικής elecronica, trans, techno, house, breakbeat και διαφόρων άλλων ειδών μουσικής.

Το κάστρο του Σβερίν μοιάζει να βγήκε μέσα από ένα παραμύθι 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *