Το ιστορικό τοποθεσιών (Location History) στο Instagram θα κοινοποιείται σύντομα και στο Facebook

κόμα μία λειτουργία βρίσκεται υπό δοκιμήν στην εφαρμογή του Instagram και αυτή τη φορά έχει άμεση σύνδεση με το κοινωνικό δίκτυο της “μαμάς” Facebook. Η Jane Manchun Wong εντόπισε ότι ξεκίνησαν οι δοκιμές ενσωμάτωσης του Location History στη δημοφιλή εφαρμογή, όπου θα καταγράφεται η τοποθεσία του χρήστη και η πληροφορία θα κοινοποιείται και στο Facebook ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιεί το Instagram.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Instagram, το Location History επιτρέπει στις υπηρεσίες της Facebook (Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger) να δημιουργούν και να εκμεταλλεύονται το ιστορικό της ακριβής τοποθεσίας του χρήστη μέσω των Location Services της συσκευής τους. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία “Find Wi-Fi and Nearby Friends”, ενώ κατά περιόδους η Facebook θα προσθέτει αυτές τις τοποθεσίες στο ιστορικό του χρήστη ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Προφανώς, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να καταγράφεται η τοποθεσία τους από τις ρυθμίσεις του Instagram, αν και πιθανότατα θα είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία εξαρχής.

Το ιστορικό τοποθεσιών (Location History) στο Instagram θα κοινοποιείται σύντομα και στο Facebook

[via]

Advertisements

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *