Ένα από τα ομορφότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στη ψηλότερη κορφή του όρους Haku στην περιοχή Σιρακάουα-Γκο της Ιαπωνίας

Το ατμοσφαιρικό χωριό Σιρακάουα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ταξιδεύεις με τη χρονομηχανή στο παρελθόν, τότε που οι άνθρωποι ζούσαν σε αρμονία με τη φύση γύρω τους, ένα μέρος που δύσκολα σήμερα μπορεί να βρεθεί.

To Ιαπωνικό χωριό που ο χρόνος έχει ξεχάσει

Το γραφικό ορεινό χωριό είναι γνωστό για τα σπίτια του με τις τρίγωνες οροφές. Είναι κτισμένα σε ένα στυλ γνωστό ως gassho, που μοιάζει με χέρια διπλωμένα για προσευχή, εμπνευσμένο από τους Βουδιστές μοναχούς που προσεύχονται όλοι μαζί.

To Ιαπωνικό χωριό που ο χρόνος έχει ξεχάσει

Ανήκει στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1995 και μερικά από τα σπίτια έχουν χτιστεί πριν από 250 χρόνια.

Περιτριγυρισμένο από πευκόφυτα βουνά το χειμώνα το χωριό μετατρέπεται σε ονειρικό τοπίο ενώ στο κέντρο του περνά ο ποταμός Sho.

To Ιαπωνικό χωριό που ο χρόνος έχει ξεχάσει

Οι ζεστές σοφίτες των 180 μικρών αγροικιών λειτουργούν ως χώρος παραγωγής μεταξιού από μεταξοσκώληκες. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο Ogimachi που προσφέρει μαγευτική θέα από την κορυφή του καθώς και τη γύρω κοιλάδα του ποταμού Shogawa.

To Ιαπωνικό χωριό που ο χρόνος έχει ξεχάσει

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *