Το Eurogroup θα εργαστεί για την ενίσχυση των οικονομιών δηλώνει ο Μ. Σεντένο

Το Eurogroup θα εργαστεί για την ενίσχυση των οικονομιών δηλώνει ο Μ. Σεντένο

Το Eurogroup θα εργαστεί για την ενίσχυση των οικονομιών δηλώνει ο Μ. Σεντένο 1

REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τους Προέδρους άλλων 9 αντιστοίχων κοινοβουλευτικών σωμάτων από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ιταλία. Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβενία), έστειλε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο απαντώντας σε κοινό διάβημά τους της 7ης Απριλίου 2020, με το οποίο τον καλούσαν να ασκηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοοικονομικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. 

Ο Πρόεδρος του Eurogroup στην επιστολή του, αφού αναφέρει τί έχει πραγματοποιηθεί  μέχρι τώρα, κάνει λόγο και για την δημιουργία  Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και για το ότι η Ε.Ε. είναι πάντα έτοιμη για νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, αναγνωρίζοντας  στα εθνικά κοινοβούλια ενεργό ρόλο στην όλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για αυτό το σκοπό πανευρωπαϊκά. 

Ο Μ. Σεντένο αναφέρει στην επιστολή του ότι πέρα από την πρωτοφανή κρίση στον τομέα της υγείας, η πανδημία έχει προκαλέσει και τη χειρότερη οικονομική ύφεση από εποχής της Μεγάλης  Ύφεσης.

Σημειώνει επίσης ότι έχει  ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλύσει τις ακριβείς ανάγκες και επειγόντως να καταρτίσει πρόταση που να είναι ανάλογη της τρέχουσας πρόκλησης, και η οποία να αποσαφηνίζει τη σύνδεση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *