Το Εθνικό στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των ευρωπαϊκών θεάτρων!

Το Εθνικό στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των ευρωπαϊκών θεάτρων!

Το Εθνικό στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των ευρωπαϊκών θεάτρων! 1

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός εκλέχθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης (UTE) στις εκλογές που διενεργήθηκαν στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Πρόεδρος της Ένωσης ανέλαβε ο σκηνοθέτης Gabor Tompa, καλλιτεχνικός διευθυντής του Hungarian Theatre of Cluj (Ρουμανία) και του διεθνούς φεστιβάλ Interferences.

Το Εθνικό έγινε μέλος της Ένωσης τον Απρίλιο του 2009 με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών των ευρωπαϊκών θεάτρων. 

Εθνικό Θέατρο: Η πρώτη παράσταση με καθολική προσβασιμότητα

Η Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης δημιουργήθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του Γάλλου υπουργού εξωτερικών Ζακ Λανγκ και του διευθυντή του Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνο, Τζόρτζιο Στρέλερ.

Στόχος της είναι η ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής που προωθεί το θέατρο και το ρόλο του στις κοινωνίες και η υποστήριξη νέων καλλιτεχνών μέσα από συναντήσεις, διάλογο, ανταλλαγή πρακτικών, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαπολιτισμική συνεργασία.

Μέλη της Ένωσης είναι πολλά καταξιωμένα θέατρα της Ευρώπης όπως το Maly Drama Theatre της Αγίας Πετρούπολης, τα Εθνικά Θέατρα του Ισραήλ, του Πόρτο, του Όσλο, του Λουξεμβούργου, το Piccolo Teatro και το Teatro di Roma της Ιταλίας, το Volkstheater Βιέννης στην Αυστρία, τα θέατρα Bulandra και Cluj της Ρουμανίας, το θέατρο της Στουτγάρδης, της Κολωνίας και του Μπόχουμ της Γερμανίας, η Comedie de Reims της Γαλλίας, το Schauspielhaus Graz της Αυστρίας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *