Το deal της easyGroup με ελληνική startup στην αγορά κάνναβης

Το deal της easyGroup με ελληνική startup στην αγορά κάνναβης 1

Της Σοφίας Εμμανουήλ
semm@naftemporiki.gr

Με την ελληνική εταιρεία Hempoil, που δραστηριοποιείται στην βιομηχανική κάνναβη, συνήψε συμφωνία η easyGroup του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου δημιουργώντας από κοινού την ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης προϊόντων κάνναβης με CBD, την easyHemp.gr (https://easyhemp.gr/). 

H πλατφόρμα έρχεται να συνδυάσει το εμπορικό σήμα της easy με την καινοτομία και τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που παρέχει η εταιρεία Ηempoil, η οποία ειδικεύεται στην εισαγωγή, διανομή, πώληση αλλά και καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων με βάση τη βιομηχανική κάνναβη (Cannabis Sativa L), κύριο συστατικό της οποίας είναι η Κανναβιδιόλη (CBD), ένα μη ψυχοδραστικό κανναβινοειδές. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα του franchise, ενώ συμβάλλει δυναμικά στην ενημέρωση των επιστημόνων του χώρου της υγείας αλλά και της έρευνας σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες της Κανναβιδιόλης (CBD).

Η Hempoilshop, με ναυαρχίδα ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Παγκρατίου (στην οδό Ευφρονίου 25), τοποθετήθηκε στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της βιομηχανικής κάνναβης το 2016, όταν θεσμοθετήθηκε σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο και με εργαλείο ανάπτυξης τη μέθοδο franchise έθεσε στόχο ένα δίκτυο 100 καταστημάτων σε μία τριετία.

Πώς η ιδέα έγινε πράξη

Η αρχική ιδέα ανήκει στον Χρήστο Μπότση, που δημιούργησε τη Ηempoil Natural Products λίγες μέρες -όπως είχε πει ο ίδιος (στη «N» 19.4.2019)- μετά τη νομοθετική ρύθμιση και τη σχετική κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών με τους όρους και τις προϋποθέσεις περί καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης στη χώρα μας. Η εταιρεία του ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που άρχισε να εμπορεύεται προϊόντα κάνναβης με CBD (κανναβιδιόλη). Σε πρώτη φάση ανέπτυξε e-shop και εν συνεχεία το πρώτο εταιρικό κατάστημα στο Παγκράτι.

Πρόκειται για το concept Hempoilshop, ένα κατάστημα αποκλειστικής διάθεσης βιολογικών προϊόντων βιομηχανικής/κλωστικής κάνναβης με αποστολή, σύμφωνα με τον κ. Μπότση, την ενημέρωση και διάθεση 100% βιολογικών προϊόντων από την ποικιλία κάνναβης Sativa L και την ενθάρρυνση του καταναλωτικού κοινού προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, δεν πωλεί και δεν προωθεί προϊόντα που κατασκευάζονται από μαριχουάνα.

Η Hempoil Natural Products, είχε τιμηθεί στον διαγωνισμό του Stelios Philanthropic Foundation, του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου. Αυτό το γεγονός άλλωστε έδωσε την ευκαιρία για τη μετέπειτα σύναψη συνεργασίας του easyGroup με την Hempoil, με την τελευταία να αποκτά πλέον δυνατότητα επέκτασης στις διεθνείς αγορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *