Το χωριό στην Πελοπόννησο που έχει τις δικές του Καρυάτιδες – News.gr

Το χωριό στην Πελοπόννησο που έχει τις δικές του Καρυάτιδες – News.gr


Πού ακριβώς βρίσκεται και για ποιον λόγο έχει αυτό το μνημείο

Η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας είναι πλούσια, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές. Όπως για παράδειγμα το ελληνικό χωριό στο οποίο μπορείς να βρεις αντίγραφο από τις Καρυάτιδες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι βρίσκονται εκεί. Το χωριό φυσικά λέγεται Καρυές και οι Καρυάτιδες συνδέονται στενά με αυτό. Πρόκειται για ένα χωριό της Πελοποννήσου το οποίο δεν είναι γνωστό σε πολλούς. Συγκεκριμένα βρίσκεται στους πρόποδες του Πάρνωνα, στο νομό Λακωνίας. Το αξιοθέατο που θα δεις εκεί με τις Καρυάτιδες θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό σου.

Το χωριό που έχει αντίγραφο από τις Καρυάτιδες

Εκεί, λοιπόν, σχεδόν στα 1.000 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ένα πανέμορφο και καταπράσινο χωριό γεμάτο με καρυδιές και καστανιές. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, το όνομά του. Πώς συνδέεται, όμως με τις Καρυάτιδες; Στο χωριό, λοιπόν, υπάρχει το μνημείο των Καρυάτιδων το οποίο δεσπόζει, κατά τους ιστορικούς, πάνω στην αρχαία ακρόπολη των Καρυών. Στην πραγματικότητα αυτό το μνημείο αποτελεί αντίγραφο του τμήματος του αρχαίου Ναού του Ερέχθειου στην Ακρόπολη των Αθηνών, περιγράφει το exploringgreece.tv.

Το συγκεκριμένο μνημείο εγκαινιάστηκε το 1983 και αποτελεί σύμβολο πλέον των σύγχρονων Καρυών. Το μνημείο φυσικά κατασκευάστηκε εκεί γιατί ελάχιστοι γνωρίζουν πως από αυτό το χωριό κατάγονται οι διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο Καρυάτιδες. Το μνημείο, λοιπόν, θα το δεις στην είσοδο του χωριού και μπορείς να απολαύσεις μια μοναδική θέα στον οικισμό.

Πάρε μια γεύση από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο Youtube…

Ποιες είναι οι Καρυάτιδες

Ποιες είναι οι Καρυάτιδες που θαυμάζει κανείς στην Ακρόπολη αλλά και στο χωριό Καρυές. Οι Καρυάτιδες, δηλαδή οι κόρες των Καρυών, ήταν ιέρειες παρθένοι οι οποίες χόρευαν το λατρευτικό χορό κάθε χρόνο στα «Καρυάτεια», γιορτή προς τιμήν της Άρτεμης της Καρυάτιδας. Ο λατρευτικός αυτός χορός Καρυάτις ήταν «επιχώριος», δηλαδή τοπικός και δεν χορευόταν πουθενά αλλού, και θεωρούταν δύσκολος.

Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε πάντως για τα αξιοθέατα της Αρχαίας Αθήνας τα οποία είτε υπάρχουν ως σήμερα είτε έχουν καταστραφεί. Η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας ακόμα είναι υπό εξερεύνηση και όλοι μένουν άναυδοι σε κάθε νέα ανακάλυψη.

Σχετικά Tags

Πελοπόννησος Λακωνία

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *