Το χωριό μέσα σε ένα φαράγγι που μαγεύει – News.gr

Το χωριό μέσα σε ένα φαράγγι που μαγεύει – News.gr


Οι ομορφιές και οι εμπειρίες που ξεχωρίζουν

Δάση, βουνά, ποτάμια και φαράγγια συνθέτουν σκηνικά που νομίζεις ότι βγήκαν μέσα από σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα χωριά της Ελλάδας έχουν το καθένα τη δική του ομορφιά και αποτελούν την ιδανική απόδραση για το φθινόπωρο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βρίσκεται στην Πελοπόννησο και είναι η Ζαχλωρού.

Η Ζαχλωρού είναι ένα όμορφο και ορεινό χωριό του δήμου Καλαβρύτων στην Πελοπόννησο. Ξεχωρίζει για τη φύση μέσα στην οποία είναι χωμένο. Στην πραγματικότητα η Ζαχλωρού είναι ένα χωριό κρυμμένο στα βάθη του φαραγγιού του Βουραϊκού όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Ένα πανέμορφο φαράγγι το οποίο πήρε το όνομά του από το ποτάμι που το διασχίζει. Μπορεί να έχεις ακούσει να το αποκαλούν επίσης και φαράγγι του Οδοντωτού, από το όνομα του τρένου που κάνει την ίδια διαδρομή.

Το χωριό μέσα σε ένα φαράγγι που μαγεύει – News.gr 1

Μια από τις εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε στα Καλάβρυτα είναι ο οδοντωτός. Μεγάλη γραφικότητα προσφέρει και η αρχιτεκτονική του χωριού. Είναι τα κόκκινα κεραμίδια του που ξεπροβάλλουν σε φουντωτά πλατάνια και καρυδιές αλλά και γενικά οι ήχοι της φύσης. Και το σύνολο ολοκληρώνει το σκηνικό με τα επιβλητικά βράχια του φαραγγιού τα οποία υψώνονται γύρω από το χωριό, δημιουργώντας την αίσθηση ενός φυσικού καταφυγίου.

Το χωριό μέσα σε ένα φαράγγι που μαγεύει – News.gr 3

Οι ομορφιές της Πελοποννήσου που μαγεύουν

Ένας από τους ωραιότερους προορισμούς που μπορείς να επιλέξεις για σαββατοκύριακο ή και για περισσότερες μέρες είναι η Πελοπόννησος.

Αμέτρητες οι ομορφιές που μπορείς να δεις και κοντά στην Ζαρωχλού. Σίγουρα από αυτές ξεχωρίζουμε το φαντασμαγορικό και μυστηριώδες Σπήλαιο των Λιμνών. Μια εμπειρία μοναδική που αξίζει να ζήσεις. Και φυσικά σου προτείνουμε τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Ορεινή Αρκαδία.

Το χωριό μέσα σε ένα φαράγγι που μαγεύει – News.gr 5

Η Ζαχλωρού είναι ένα χωριό μέσα σε ένα φαράγγι αλλά η φήμη του ξεπερνάει τα όρια της Πελοποννήσου. Στα συν είναι, επίσης, η φιλοξενία των κατοίκων, τα πολύ προσεγμένα καταλύματα και το καλό φαγητό που θα βρεις εκεί. Βάλε το ορεινό αυτό χωριό στη λίστα σου για επόμενες εξορμήσεις.

Το χωριό μέσα σε ένα φαράγγι που μαγεύει – News.gr 7

Σχετικά Tags

Πελοπόννησος

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *