Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli

Μια πολύ γραφική πόλη στο νότο της Ιταλίας

Τα trulli είναι κατοικίες ασβεστόλιθων που βρίσκονται στη νοτιότερη περιοχή της ηπειρωτικής Ιταλίας. Αυτή η αξιόλογη προϊστορική οικοδομική τεχνική εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, χαρακτηρίζοντας αυτή την ασυνήθιστη τοποθεσία ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO από το 1996.

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli 1

Το Αλμπερομπέλο περιγράφεται ως ένα μικροσκοπικό χωριό με λευκά κυλινδρικά κτίρια που έχουν κωνικές πέτρινες στέγες. Είναι πραγματικά μια μαγευτική εμπειρία να περπατήσετε σε αυτό το παραμυθένιο χωριό, καθώς δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο παρόμοιο.

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli 2

Στις κωνικές στέγες υπάρχουν ζωγραφισμένα λευκά σύμβολα, που προστατεύουν από το κακό μάτι και την κακοτυχία.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τους Σιαμαίους Τρούλους και τον Κυρίαρχο Τρούλο του 16ου αιώνα, που είναι ο μόνος με δύο ορόφους και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με την ιστορία και την εξέλιξη τόσο των Τρούλων όσο και του Aλμπερομπέλο.

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli 3

Ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στα μέσα του 15ου αιώνα όταν οι φτωχοί αγρότες, για να αποφύγουν την υψηλή φορολογία που επέβαλε το βασίλειο της Νάπολης στα σπίτια, έφτιαχναν αυτά τα πρόχειρα καταλύματα σαν καλύβες. Έτσι, όταν μάθαιναν ότι καταφτάνουν στο χωριό τους φοροεισπράκτορες, μπορούσαν εύκολα να τα γκρεμίσουν.

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *