Με μεσαιωνικό αέρα και αναλλοίωτη αυθεντικότητα η γραφική αυτή πόλη μοιάζει σαν να πλέει στο νερό

Η Μπόζα είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Σαρδηνίας. Από μακριά, η πόλη του ουράνιου τόξου μοιάζει με ζωντανό καμβά του Paul Klee, με παστέλ σπίτια στοιβαγμένα σε απόκρημνη πλαγιά, καταλήγοντας σε ένα γερό, γκρίζο κάστρο. Μπροστά στο λιμάνι είναι αγκυροβολημένα πολύχρωμα αλιευτικά σκάφη.

Το αυθεντικό πρόσωπο της Σαρδηνίας αποκαλύπτεται στην Μπόζα

Η Μπόζα ιδρύθηκε από τους Φοίνικες και αναπτύχθηκε κάτω από τους Ρωμαίους. Κατά τη διάρκεια του πρώιμου Μεσαίωνα υπέστη επανειλημμένες επιδρομές από τους Άραβες πειρατές, αλλά στις αρχές του 12ου αιώνα ένα μέρος της οικογένειας των ευγενών Μαλασπίνα της Τοσκάνης μετακόμισε και έκτισε το τεράστιο κάστρο τους εκεί.

Το αυθεντικό πρόσωπο της Σαρδηνίας αποκαλύπτεται στην Μπόζα

Συγκεκριμένα στη Μπόζα θα δείτε εντυπωσιακά, βαμμένα σε παστέλ χρώματα σπίτια, λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινες γέφυρες, που δίνουν την αίσθηση ότι αυτό το μέρος έχει ξεπηδήσει από καρτ ποστάλ.

Περπατώντας στο κέντρο της πόλης που μοιάζει με λαβύρινθο, θα ανηφορίσετε στο επιβλητικό κάστρο Σεραβάλε χτισμένο πάνω στο λόφο.

Αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη το Φεβρουάριο καθώς τότε διοργανώνεται το παραδοσιακό καρναβάλι, από τα πιο χαρακτηριστικά της Σαρδηνίας.

Το αυθεντικό πρόσωπο της Σαρδηνίας αποκαλύπτεται στην Μπόζα

Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Δεκαπενταύγουστο, θα ζήσετε από κοντά το πανηγύρι που στήνεται στους δρόμους της πόλης, με το άγαλμα της Παναγίας να περιφέρεται πάνω σε καΐκι με τη συνοδεία τραγουδιών.

Ανακαλύψτε ακόμη τις κρυμμένες αμμώδεις παραλίες της με τα δροσερά νερά, αλλά και τις θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρει η Μπόζα.

Το αυθεντικό πρόσωπο της Σαρδηνίας αποκαλύπτεται στην Μπόζα

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *