Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αποφύγει τον υποβιβασμό

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αποφύγει τον υποβιβασμό 1

Ο Παναθηναϊκός φλερτάρει επικίνδυνα με απευθείας υποβιβασμό σε περίπτωση που δεν πληρώσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή δύο εκ των Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν, καθώς ο κανονισμός είναι σαφής όταν αφαιρούνται 3 βαθμοί ισάριθμες φορές! Ήδη υπάρχει το -3 από την υπόθεση Βέμερ! Δεν είναι απαγορευτικά τα ποσά για Λέτο και Τοτσέ.

Στα πρόθυρα της καταστροφής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αφού κινδυνεύει με απευθείας υποβιβασμό λόγω της νέας αφαίρεσης 9 βαθμών για οφειλές σε Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν. Συνολικά αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί από τους «πράσινους» αν συνυπολογιστεί και το -3 στην υπόθεση Βέμερ.

Ο κανονισμός είναι σαφής. Εάν ο εκάστοτε σύλλογος δεν διευθετήσει εντός πέντε εργάσιμων ημερών τουλάχιστον τρεις από τις συγκεκριμένες εκκρεμότητες που οδήγησαν σε αφαίρεση βαθμών τότε ο απευθείας υποβιβασμός είναι αναπόφευκτος ανεξαρτήτως από το τι θα συμβεί εντός αγωνιστικού χώρου.

Ήδη θεωρείται χαμένη υπόθεση η δικαστική διαμάχη με τον Βέμερ που οδήγησε στο -3, αφού στον Παναθηναϊκό δεν σημειώθηκε καμιά αντίδραση στο χρονικό περιθώριο που προβλέπονταν να καταβάλει τα οφειλόμενα ή μέρος αυτών ώστε να επιστραφούν οι βαθμοί.

Ως εκ τούτου από τις νέες «καμπάνες» που προέρχονται από Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν οι «πράσινοι» θα πρέπει να βρουν σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών από τον επόμενο αγώνα τους, μια φόρμουλα προκειμένου να προκύψει εξωδικαστικός συμβιβασμός με τουλάχιστον δύο από τους πρώην ποδοσφαιριστές του.

Στόχος να επιστραφούν το λιγότερο 6 βαθμοί για να απομακρυνθεί το φάσμα του υποβιβασμού που προκαλούν οι τρεις αφαιρέσεις χωρίς να σημαίνει αυτό πως ξεπεράστηκε το πρόβλημα.

Με την λογική (αν και στην τωρινή διοίκηση του Παναθηναϊκού τίποτα πλέον δεν θεωρείται δεδομένο) πως θα καταβληθεί το ποσό των 50.075 ευρώ στον Σεμπαστιάν Λέτο το οποίο δεν είναι απαγορευτικό, αλλά και περίπου 16.000 ευρώ που αναλογούν στον Τοτσέ (από την τελευταία δόση του διακανονισμού του), ανεξάρτητα από τι θα συμβεί με τις οφειλές στον Μάικλ Εσιέν που υπολογίζονται σε 256.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός παίρνει βαθιά ανάσα μέχρι την επόμενη φουρτούνα αφού ακολουθούν υποθέσεις και άλλων ποδοσφαιριστών που περιμένουν στη σειρά τους.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *