Τι πρέπει να κάνετε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας

Τι πρέπει να κάνετε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας

Ταξίδι στο γερμανικό νότο

Η Στουτγκάρδη είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Η πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Μέλανα Δρυμό και τον ποταμό Νέκαρ.

Το όνομα της Στουτγκάρδης προήλθε από τα συνθετικά stuot που σημαίνει άλογο και garten που σημαίνει πεδιάδα. Από εκεί προκύπτει και το έμβλημα της πόλης που είναι ένα άλογο να στέκεται στα δύο πίσω πόδια.

Τι πρέπει να κάνετε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας 1

Αποτελεί τη δεύτερη πιο πλούσια σε ιαματικές πηγές ευρωπαϊκή πόλη και έδρα εμβληματικών αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιριών υψηλής τεχνολογίας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλιό κάστρο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και χρονολογείται από το 950 μ.Χ. και το Παλάτι της Ηρεμίας που χτίστηκε μεταξύ του 1767 και 1769.

Τι πρέπει να κάνετε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας 2

Η δυναμική μητρόπολη της βιομηχανίας προσφέρει και ειδυλλιακή φύση στους επισκέπτες. Ο ζωολογικός κήπος Wilhelma φιλοξενεί δέκα χιλιάδες ζώα και διαθέτει τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Ευρώπης, με 5.000 είδη φυτών.

Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει την πόλη περπατώντας στην οδό Koenigstrasse με τα πολυκαταστήματα και την κεντρική πλατεία παλατιού της Στουτγκάρδης, όπου συχνά διοργανώνονται open-air συναυλίες.

Τι πρέπει να κάνετε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας 3

Ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της Στουτγκάρδης είναι ο Πύργος της τηλεόρασης που προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα.

Οι λάτρεις των αυτοκινήτων μπορούν να επισκεφθούν το επιβλητικό μουσείο της Porsche. Η πόλη διαθέτει και το μεγαλύτερο μουσείο για… γουρούνια με πάνω από 50 χιλιάδες αντικείμενα απ’ όλον τον κόσμο με θέμα τα συμπαθέστατα αυτά τετράποδα.

Τι πρέπει να κάνετε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *